O titul Best of Realty se letos utká 27 staveb

Do své další fáze vstoupil v pořadí již 12. ročník soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit. Sedmičlenná odborná porota vybrala celkem 27 projektů, které si letos ve své kategorii zaslouží být nominovány do této soutěže.

Vyhlášení výsledků a předání ocenění nejlepším projektům proběhne 10. listopadu na slavnostním galavečeru v sále České národní banky (bývalá Plodinová burza) v Praze. V čele poroty soutěže, jež je v tuzemsku považována za nejprestižnější ve svém oboru, stojí stejně jako vloni dr. Tomáš Drtina, Managing Partner společnosti INCOMA GfK, s. r. o. Jejími členy jsou respektovaní odborníci reprezentující banky, developery, architekty, realitní agenty i profesní sdružení.

Celkem 25 projektů soutěží ve čtyřech základních kategoriích: Nová administrativní centra, Rezidenční projekty, Obchodní centra a Hotely. Dva projekty usilují o titul Zvláštní cena poroty. Největší konkurence je jako každoročně v kategorii Rezidenční projekty. V ní o titul soupeří 14 projektů. Nejméně projektů je v kategorii Obchodní centra. „Počet nominovaných projektů, jichž je letos ve srovnání s předchozími ročníky méně, logicky odráží celkovou ekonomickou situaci. Ta se samozřejmě promítá i do realitního trhu.

Není žádným tajemstvím, že se v současnosti dokončuje a rozjíždí podstatně méně projektů, než tomu bylo v minulosti. Patrné je to zejména v kategorii nových administrativních center a rezidenčních projektů,“ říká ředitelka soutěže Jana Hrabětová. Podle jejích slov však je nutné zdůraznit, že navzdory menšímu počtu přihlášených projektů lze vybrat opravdu zajímavé projekty.

#####Vybírat je možné z řady atraktivních projektů

Mezi rezidenčními projekty, které byly letos nominovány do soutěže, se utkají o titul mimo jiné EKO-logické vily v Nymburce (Gama Prague Development), Šumavský Dvůr v Železné Rudě (MP Beta), Villa Park Čechovka v Havlíčkově Brodě (Villa Park Čechovka) či pražské projekty Zelené Město – I. etapa (Lighthouse Group), Kolovrátek (CODECO) nebo Cikánka (Bouwfonds ČR bytová výstavba). Z nových administrativních center získaly nominaci například pražský Amazon Court (RCP Amazon/Europolis Real Estate Asset Management) či brněnský Campus Science Park (AIG/Lincoln CZ).

Nominaci v kategorii obchodní centra má například Olympia Brno (4. fáze) pod taktovkou developera Somerston Olympia CZ. Mezi hotely budou soutěžit o titul mimo jiné luhačovický Wellness & spa hotel Augustiánský dům (TEAM SERVICE) či NH Olomouc Congress (GEMO Olomouc). Vedle titulů ve zmíněných čtyřech kategoriích získá také zvláštní cenu poroty projekt, který se v uplynulém období výjimečným způsobem zasloužil o rozvoj českého realitního trhu či jinak obohatil trh a českou architekturu. Na tuto cenu letos aspiruje například projekt Centrum Černošice (IBS-Rokal).

Svou speciální cenu tradičně udělí také Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Stejně jako vloni bude udělena i laická cena – Cena čtenářů. Svůj hlas oblíbenému projektu bez ohledu na kategorii je možné již od 7. října udělit prostřednictvím webové stránky soutěže (www.bestofrealty.cz). V této kategorii je – podobně jako v případě Zvláštní ceny poroty a Ceny ARTN – udělována pouze jedna cena pro vítěze.

*

BEST OF REALTY, s. r. o.

Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je BEST OF REALTY, s. r. o. Soutěž se již tradičně koná pod odbornou záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, sdružující nejvýznamnější osobnosti české developerské scény. Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených a následně nominovaných projektů jsou vždy výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace a úspěšnost na trhu nemovitostí; ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu.