OBRAZEM: Den svatého Patrika za časů koronaviru. V ulicích slaví lidé v zelených rouškách

Zavřený Temple bar pro slavící není problém.

Zavřený Temple bar pro slavící není problém. Zdroj: Profimedia

Den svatého Patrika  se slaví každoročně 17. března na počest svatého Patrika - patrona Irska. Své věže nabarvili i ve městě Su-čou.
Den svatého Patrika  se slaví každoročně 17. března na počest svatého Patrika - patrona Irska. Zazelenaly se i Niagarské vodopády.
Den svatého Patrika se slaví každoročně 17. března na počest svatého Patrika, patrona Irska. K zelené iniciativě se přidal i estonský Tallinn.
Den svatého Patrika se slaví každoročně 17. března na počest svatého Patrika, patrona Irska. Na snímku Herkulův chrám v Ammánu.
V Dublinu se oslav dne svatého Patrika nevzdali a slaví v rouškách.
15
Fotogalerie

Tento den je pro většinu Irů ve znamení bujarého tance, zábavy v ulicích, zelené barvy či jetelového trojlístku, s jehož pomocí prý svatý Patrik lidem vysvětloval princip Nejsvětější Trojice, a hlavně lidské pospolitosti. Kromě Irska se 17. března slaví i v mnoha metropolích světa. Letos oslavy ztěžuje pandemie koronaviru. V Dublinu se oslav dne svatého Patrika nevzdali a slaví v rouškách.

Velké promenády jsou ale v Irsku zrušeny. V Edinburghu hlavním městě Skotka se slaví i přes výzvu premiéra Borise Johnsona, aby se britové kvůli šíření nákazy neshlukovali. Stejně tak ulice Belfastu ožily a zbarvily se do zelena. Letošní oslavy svatého Patrika v Praze měly být ještě velkolepější než ty loňské. Místo toho, byly zrušeny. Podívejte se do fotogalerie.