Pěstitele konopí zadržela zásahová jednotka

Po dvou měsících sledování policisté v Liberci zadrželi a obvinili pěstitele konopí.

Zásahová jednotka policie s libereckými kriminalisty zadržela v pondělí v noci třiadvacetiletého mladíka. Muž ve svém libereckém bytě pěstoval konopí. Mladíkovi hrozí pětiletý pobyt ve vězení a vyšetřován je na svobodě.

„Mladého muže překvapili policisté před jednou hodinou v noci. Na jeho zadržení se podílela i zásahová jednotka, protože bylo podezření, že je mladý pěstitel ozbrojený,“ uvedla liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková. V bytě skutečně policie objevila pistoli, ale byla plynová a muž ji ani nestihl použít. Hlavním cílem akce ale byla marihuana. Kriminalisté objevili v bytě pětačtyřicet rostlin konopí, 110 gramů sušené marihuany a dva gramy pervitinu. „Rostliny pěstoval ve speciálně upravených skříních v bytě, pak je i sušil a zpracovával ke kouření. Sám je i uživatelem marihuany,“ vysvětlila Suchánková.

Mladík putoval do policejní cely a má za sebou i výslech. „Komisař ho obvinil z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Vyšetřován je dále na svobodě,“ doplnila policejní mluvčí. Mladík byl za podobnou trestnou činnost obviněn už dříve a byl za ni odsouzen k podmíněnému trestu.

Od začátku letošního roku už liberečtí kriminalisté obvinili třicet čtyři lidí z nedovolené výroby a držení drog. Šest z nich je stíháno vazebně. Objeveno bylo devět amatérských chemických laboratoří, ve kterých vyráběli zakázané látky.