Petr Baroch myslí na osm až deset míst

Nadcházející rok mají sportovní střelci možností vybojovat si místa na letní olympijské hry v Londýně.

Sportovní střelci byli vždy oporou olympijských výprav České republiky a na jejich služby se bude spoléhat i při nadcházejících olympijských hrách v Londýně v roce 2012. Boj o tuto vrcholnou sportovní akci začal už v letošním roce.

„Zatím máme vybojovaná dvě účastnická místa. Na mistrovství světa v Mnichově je získali Jiří Lipták v disciplině trap a Lenka Marušková s plzeňské Dukly ve vzduchové pistoli,“ říká Petr Baroch z plzeňského Rapidu, který je zároveň prezidentem Českého střeleckého svazu. Na přípravu bude klid S letošním vrcholem sezony byla díky získanému kvóta placu samozřejmě spokojena pistolářka Lenka Marušková,která navíc v Mnichově vybojovala dvě bronzové medaile.

„Rok 2011 bude pro mě přípravným rokem na Londýn. Je dobré, že mohu být v klidu, mým vrcholem bude srpnové mistrovství Evropy v Bělehradě,“ dodává stříbrná olympijská medailistka z Atén, která by měla absolvovat rovněž všechny čtyři závody světového poháru. A ty budou společně se zmiňovaným mistrovstvím Evropy a světovým šampionátem v brokových disciplínách v Bělehradě jedinými příležitostmi získání dalších účastnických míst pro olympiádu v nadcházejícím roce. Chtějí další místa „Moje představa je zisk osmi až deseti kvalifikačních míst.

„Velké šance na získání kvóta placů mají Kateřina Emmnos, ale i Adéla Sýkorová a Pavla Kalná. Z mužů pak letos na mistrovství světa v rychlopalbě šestý Martin Strnad, olympijský vítěz z Pekingu ve střelbě na trap David Kostelecký či letošní mistr Evropy ve skeetu Jan Sychra. Pokud někdo další překvapí, zlobit se rozhodně nebudu,“ dodává Petr Baroch.