Plavci se chystají na vrcholy

Plavecký podzim, to je především tréninková dřina. Také závodníci KSP Kladno se připravují na prosincové mistrovství republiky.

Nejlepší závodníci toho mají po prázdninách dost. Povinnosti se na ně hrnou nejenom z klubu, ale také z reprezentací. „Třeba Lenku Lukášovou jsme v našem bazéně neviděli už hodně dlouho. Nejdřív musela na soustředění Sportovních center mládeže a pak byla k dispozici reprezentaci,“ říká trenér a šéf KSP Kladno Slavomír Cirnfus.

Zkušený trenér drží kladenské plavání nad vodou už dlouhá leta a některé změny, které přinesla nová doba, mu zrovna nevoní. „Mrzí mě to snad už permanentně, že přístup dětí k povinnostem v tréninku není takový, jako byl dřív. Převládá laxní přístup, tréninková morálka je špatná. Jsou samozřejmě výjimky, které vědí, proč plavání dělají a jsou ochotné mu leccos obětovat, ale je jich čím dál míň,“ neskrývá Cirnfus rozladění.
Přesto má i letos v oddíle několik výrazných individualit.

Kromě už zmiňované Lukášové, která se v červnu dostala i na juniorské mistrovství Evropy, byť věkem patří ještě do nižší kategorie. „Výrazněji by se mohl prosadit také Martin Zikmund a pak možná končící dorostenci Petr Štěpán a Tomáš Černý. I když u nich je to složitější v tom, že jsou v posledním ročníku gymnázií a musejí dát škole víc než dřív,“ řekl Cirnfus.

Domácí šampionát mladších plavců (narozených v roce 1996) bude pořádat v polovině prosince právě kladenský KSP Kladno. „Špičkou ve svém ročníku jsou Veronika Vyčítalová a Petr Balabán. Počítám, že do finále by se z našeho klubu mohly dostat ještě další tři děti,“ plánuje Cirnfus.