Pohrdli šancemi, ztratili zápas

Plzeňští fotbalisté znovu neuspěli. Ve čtvrtém kole ligy prohráli doma s Libercem a mají pouze čtyři body.

Viktoria na Liberec neumí a potvrdilo se to i v neděli. Severočeši si stejně jako na jaře odvezli z Plzně tři body. Viktoriáni přitom začali ve Štruncových sadech aktivně. Nejdřív se dostal do dobré pozice Jiráček, ale přestřelil. Ve čtrnácté minutě se v gólové šanci ocitl Petržela, z prostoru penalty ale svůj pokus mířil nad bránu.

„Milan Petržela je vynikající v předfinální části, bohužel ne ve finální. Tam by měl řešit situace zkušeněji,“ rýpl si do svého svěřence trenér Pavel Vrba.

A tak přišel trest. Kerič si pohrál na levé straně se stoperem Radou a jeho zpětnou přihrávku přetavil ve vedoucí branku Čorič. Stejný hráč znovu po akci Keriče na začátku druhé půle zvýšil vedení Liberce a Plzeň už musela dohánět dvoubrankovou ztrátu. Po hodině hry se dostal znovu do šancí Petržela, šikovný středopolař ale jen potvrdil roli spalovače.

Po závaru před libereckou brankou pak v sedmdesáté minutě odražený míč od tyče vrátil přece jen do sítě střídající Bakoš, místo vyrovnání ale přišel další kontr soupeře. Domácí dostali lekci z produktivity. „Šancí jsme si vytvořili dost, ale nedokázali jsme je proměnit,“ nalezl příčiny porážky Vrba. Kromě malé efektivity trápí Plzeňany i mizerná defenziva. „Hrajeme vzadu nanaivně,“ nebral si servítky obránce Limberský.