Policie se ohradila proti poplašnému emailu

Email, putující po Jablonci, upozorňuje na řádění nebezpečného devianta. Podle Policie ČR není pravdivý.

PČR Jablonec reaguje na v současné době rozšířený email kolující po různých internetových adresách v Jablonci. Email nese nadpis ,,Řádí nám po Jablonci úchyl „. V textu se píše, že minulý týden měla být přepadena mladá žena, kdy se ji pachatel pokusil znásilnit. Tento email vyvolal a dále vyvolává značný rozruch mezi obyvateli Jablonce. „Nešťastná formulace emailu navozuje dojem, že se situace stále opakuje a případů je řada,“ uvedla Ludmila Knopová, tisková mluvčí jablonecké policie.

Policie ČR pro uklidnění občanů uvádí skutečnosti

K situaci, která přivedla pisatelku k psaní emailu, došlo 23. července o půl šesté večer v centru města. Mladou dívku u vchodu do zahrady domu začal obtěžovat muž, který se chtěl dotýkat jejího těla. Na tuto situaci dívka bleskově a duchapřítomně reagovala takovou měrou, že zastrašila pachatele a ten utekl pryč.
Prošetření události byla věnována ze strany policie zvýšená pozornost. Byl sestaven pravděpodobný portrét pachatele, prováděny kontroly a další opatření. I přes všemožné úsilí policistů se pachatele nepodařilo nalézt.
„Policie při této příležitosti zdůrazňuje, že se jednalo o ojedinělý případ, který ji byl nahlášen, o žádném jiném nemá informace a navíc neproběhl tak, jak je popisováno v emailu,“ upřesnila Knopová.

Vzhledem k tomu, že email stále obíhá Jabloncem, přistoupili policisté k opětovnému prošetření celého postupu policistů. Opětovně byla kontaktována rodina poškozené. Rodina uvádí, že nemá vůči postupu policistů žádných výhrad. S vystupování a šetřením policistů byla spokojená. Postup byl prý profesionální, vstřícný. Ještě dodává, že sepsání mailu nebylo iniciováno rodiči. Rodině je líto, že takto negativní email vrhá špatný obraz na práci policistů.
„Policie prosí občany, aby ukončili rozesílání poplašného emailu,“ dokončila Knopová.