Poruchový Opel i oblíbený Mercedes. Podívejte se, jakými vozy jezdil Karel Gott

Koncem 60. let se do Československa začala dovážet auta švédské automobilky Saab. Jedno z nich patřilo právě Karlu Gottovi. Bylo zároveň teprve čtvrtým exemplářem v Československu.

Koncem 60. let se do Československa začala dovážet auta švédské automobilky Saab. Jedno z nich patřilo právě Karlu Gottovi. Bylo zároveň teprve čtvrtým exemplářem v Československu. Zdroj: Pavel Vácha, Alexandr Janovský, Miroslav Zajíc, Nadační fond Richarda Fuxy

Svůj první vůz si Gott koupil v roce 1963. Byla jím "malá Amerika" - Opel Capitan roku výroby 1953. Po cestě ze Západního Berlína se porouchal motor. Auto nakonec do Čech nedovezl a prodal v Drážďanech.
Jedním z jeho dalších aut bylo krásné kupé Alfa Romeo 2000. Také neskončilo dobře, Gott v něm v roce 1973 zažil svou první havárii, a to na namoklé silnici.
První Audi si Gott pořídil v roce 1977. Na fotce první generace A8, se kterou jezdil až po revoluci.
O deset let později okusil další německý vůz, a sice Porsche 911 Carrera
Třídu S průběžně vlastnil v několika generacích
11
Fotogalerie

Kariéra českého zpěváka Karla Gotta letos trvá již celých 60 let. Za tu dobu umělec získal řadu ocenění a prodal miliony desek nejen v Česku, ale i v zahraničí. Stejně tak vystřídal i několik automobilů, z nichž mu v poslední době nejvíce k srdci přirostly ty s trojcípou hvězdou ve znaku. Podívejte se na naši galerii, více informací najdete po rozkliknutí.

Více zpráv ze světa automombilů najdete na Autorevue.cz

ONLINE: Zemřel Karel Gott (†80)! První slova Ivany: Odešel doma a ve spánku! >>>

Zlatý hlas z Prahy utichl navždy. Zpěvák Karel Gott zemřel po dlouhé nemoci ve věku 80 let >>>