Razer zakládá zVentures a investuje do startupů z oblasti robotiky a her

Razer OSVR

Razer OSVR Zdroj: Maurizio Pesce

Společnost Razer, která je známá především herním příslušenstvím a herními zařízeními, se rozhodla podpořit nově vznikající startupy a připravila pro ně speciální fond zVentures.

Razer zVentures bude mít v počátku 30 milionů dolarů, které budou k dispozici startupům především v rané fázi vývoje a vyžadují investici v oblasti sto tisíc dolarů až jeden milion dolarů. Pokud jde o zaměření, Razer se snaží cílit na různé trhy.

Kromě zmíněného segmentu her, kam patří i virtuální nebo rozšířená realita a eSport, mezi preferované startupy patří ty, které se zabývají internetem věcí, robotikou, pokročilými technologiemi výroby nebo vývojem software pro analytiku a herní nasazení.

Samotný Razer totiž rovněž vyvíjí vlastní software, který používá přes 20 milionů uživatelů a také se specializuje na výrobu vlastního hardwaru. Podpora startupů se tak může hodit i pro jeho potřeby. Má to ale pochopitelně výhody i pro takto zaměřené startupy.

Díky značce Razer, zkušenostem z oblasti obchodu, marketingu a vlastní distribuční síti mohou startupy získat velmi dobrého partnera pro případný rychlý globální rozmach a prodej nového produktu. V současnosti už lze Razeru posílat prezentace, takže pokud máte startup ze zmíněných oblastí, určitě se jedná o zajímavou příležitost, kterou byste měli zkusit.

Razer se snaží využít síly ostatní například i v rámci open source projektu OSVR (Open Source Virtual Reality), který řeší software i brýle pro virtuální realitu. Zatím se však jedná spíše o testovací kity.