Romantika v motoráčku: Uzavřenou lokálkou pojedou na výlov rybníka zvláštní vlaky

O víkendu 23. a 24. října vyjedou letos zvláštní osobní vlaky na jinak pro veřejnost uzavřenou lokálku z Kojetína do Tovačova. České dráhy ve spolupráci s občanským sdružením Kroměřížská dráha vlaky do Tovačova vypraví při příležitosti konání Výlovu Hradecké rybníka v Tovačově.

Cílem tradiční výlov v Tovačově

Rybníkářství i slavnostní podzimní výlovy rybníků mají v Tovačově dlouholetou tradici - kořeny této každoroční akce sahají hluboko do středověku. Od sobotního rána do neděle mohou návštěvníci Výlovu sledovat rybáře vytahující plné sítě kaprů, amurů, tolstolobiků a dalších ryb, chybět samozřejmě nebude bohaté občerstvení s možností ochutnávek rybích specialit, jarmark a pouťové atrakce.

Romantika v motoráčku

Zvláštní vlaky, které mohou pro jízdu do Tovačova a zpět do Kojetína lidé využít a vyhnout se tak problémům s parkováním v automobily přeplněném městě, budou letos vedené oblíbenými historickými červenými motoráčky M131.1 „Hurvínek“ z padesátých let minulého století. Atmosféru starý časů navodí dřevěné lavice, lidé si mohou prohlédnout říízení pomocí klik a pák, jaké se dnes už nevidí.

Odjezdy vlaků

Ranní vlaky budou po oba dny vedeny už z Kroměříže, poslední vlaky zase do Kroměříže. Z Tovačova budou vlaky odjíždět do Kojetína v 8.45, v 10.10, 11.20, 12.57, 14.10, 15.25, 16.31 hodin. Z Kojetína do Tovačova jsou odjezdy v 8.13, 9.38, 10.45, 12.25, 13.35, 14.45, 15.58 hodin. Jízdní řády i další informace k jízdám najdete na stránkách www.cd.cz nebo www.prototypy.cz/tovacovka

Jízdné

Jízdné na trase Kojetín – Tovačov nebo opačně stojí 30 korun, zpáteční jízdenka 50 korun, kratší úseky 10 korun, přeprava kola nebo zvířete 20 korun. Děti do šesti let mohou jet zdarma, děti do patnácti let platí zlevněné jízdné.

Akce se koná za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje.