SK Kladno: Další nepovedený začátek

Fotbalistům SK Kladno letní ligové zápasy moc nesvědčí. Stejně jako v předcházejících třech sezonách také letos nezačali vůbec dobře.

V prvních čtyřech kolech vybojovalo mužstvo jediný bod, hůř je na tom pouze střížkovská Bohemka, zřejmě největší outsider soutěže. Přitom rozjezd mělo Kladno velice slibný, když v prvním kole přivezlo bod z půdy silného Liberce. Jak ale ukázala další dvě, vloni třetí Liberec není na startu ligy zdaleka v takové formě, bodoval totiž také pouze s Kladnem.

Nedařilo se ani v sobotu

„Začátek je špatný,“ nehledal výmluvy po pondělní prohře s Mladou Boleslaví trenér Martin Hřídel a radost mu nepřinesl ani sobotní zápas na pražské Spartě. Tam jeho mužstvo prohrálo 2:0, když od 26. minuty hrálo bez vyloučeného záložníka Holuba. A další silní soupeři jen čekají: po Spartě přivítá Jablonec a v dalším kole se představí v Plzni. „A pak přijede do Kladna Brno, které ještě nedostalo gól. Takhle se nedá přemýšlet, pokud chceme hrát v lize důstojnou roli, musíme se postavit všem soupeřům. Soutěž je vyrovnaná, porazit můžeme každého, minulá sezona to jasně ukázala. Ale s takovým výkonem jako proti Boleslavi těžko,“ zlobil se druhý trenér Stanislav Hejkal.

Nepodařený start se opakuje

Ani v předchozích letech Kladno v úvodu soutěže zrovna nezářilo. Po postupu do ligy získalo v prvních pěti kolech dva body, o rok později čtyři a před rokem mělo po pěti zápasech na kontě znovu pouhé dva body.