Skanska pokračuje v odprodeji logistického parku R6 Logistics Park

Společnost Skanska Property Czech Republic prodala část logistického parku R6 Logistics Park belgické developerské společnosti ILD. Ta koupila pozemek o rozloze 20 800 metrů čtverečních. R6 Logistics Park se nachází severozápadně od Prahy, v obci Jeneč, v těsné blízkosti rychlostní komunikace R6 a pět minut jízdy od mezinárodního letiště Praha Ruzyně. Logistický park je určený k výstavbě lehkého průmyslu a rozprostírá se na ploše 400 tisíc metrů čtverečních.

„Tento pozemek splňuje veškeré požadavky, které jsou pro nás směrodatné při výběru pozemku. Vynikající dostupnost, vybudovaná infrastruktura a stavební povolení přináší ideální podmínky pro výstavbu průmyslové haly s lehkou výrobou či skladových prostor,” upřesňuje Frank Van haesendonck, ředitel společnosti ILD. Strategií společnosti Skanska je odprodej pozemků R6 Logistics Park s cílem zaměřit své síly na výstavbu zelených kancelářských budov s mezinárodně uznávanou certifikací LEED.

„Máme jedinečnou příležitost nabídnout našim klientům ekologicky šetrné, energeticky úsporné a moderní kanceláře. Vzhledem ke zvyšující se poptávce od nájemců i z řad investorů, je naším záměrem využít veškeré zdroje a know-how právě na výstavbu kancelářských prostor. Z tohoto důvodu jsme již v loni odprodali pozemek R6 Logistics Park o rozloze 75 tisíc metrů čtverečních rakouské logistické společnosti a těší nás, že jsme opět našli silného a seriózního partnera jakým je ILD. V odprodeji pozemků R6 Logistics Park budeme i nadále pokračovat,” říká Britta Cesar-Munck, výkonná ředitelka Skanska Property Czech Republic.