Škodovka omezí výrobu octavií

Denně o 133 méně octavií bude od března sjíždět z linek v automobilce Škoda Auto. Po omezení výroby roomsterů a fabií je to další snížení produkce.

Až do konce března bude automobilka vyrábět denně 574 octavií, 1. dubna už sjede z linek pouze 41 aut. „Výrobu vozů přizpůsobujeme vývoji trhů. Omezení octavií jsme plánovali,“ uvedl mluvčí Škodovky Jaroslav Černý. Pracovník firmy pro oblast výroby Miloš Kovář týdeníku Škodovácký odborář řekl, že se
sníženou denní produkcí aut počítá firma do konce roku.
O práci přijde tři sta lidí. Firma nebude potřebovat například montéry nebo dělníky z lakovny. Mluvčí automobilky Černý řekl, že se nebude propouštět mezi kmenovými zaměstnanci.
Budou ovšem muset začít pracovat v jiných provozech. Nahradí totiž agenturní zaměstnance, se kterými se továrna rozloučí.
„Půjde asi o 150 až 180 zaměstnanců, kteří by se museli přesunout na jiné pracovní pozice,“ doplnil mluvčí Škoda Auto Černý.
Situace ale nemusí být tak bezproblémová. Předseda škodováckých odborů Jaroslav Povšík totiž upozornil, že míst po personálu najímaném z agentur moc nezbývá.