Strašidelný elektrik band nezkouší

Skupina Strašidelný elektrik band se právě vrátila z krátkého letního turné. Dnes, v pátek 20. srpna, se představí berounskému publiku na Borku tedy rozehraná.

Blues-rocková formace Strašidelný elektrik band, nebo také SEB, je tříčlenná skupina profesionálních muzikantů. „Držíme se hesla, že cvičí a zkouší jenom zbabělci. Zpočátku naší spolupráce jsme sice měli pár informativních schůzek, v posledních letech už ale zkoušíme jen při živém hraní,“ řekl v nadsázce baskytarista skupiny Petr Olejník z Málkova u Berouna.
V pátek vystoupil SEB na multikulturním festivalu Canned music v Hlinsku, v sobotu zahrál v Novém Rychnově. Dnes bude tedy hrát na Borku prý zdravě rozehrán.

„Bubák“ není Kraus

Většina skladeb SEB pochází z autorské dílny zpěváka a kytaristy Petra Bubláka.
„Živě jsem začal pořádně vystupovat, až když jsem se v devadesátých letech vrátil z emigrace ve Francii,“ říká frontman, jehož bluesové cítění, zabarvení hlasu i vizáž přirovnávají mnozí k bluesmanovi Martinu Krausovi.
„Řekla mi to už spousta lidí v době, kdy jsem o existenci Martina Krause neměl ani páru. Poprvé jsme s Krausberry hráli loni a nakolik je naše podobnost věrná, nejsem schopen posoudit. Já jsem prostě Petr Bublák, pro kámoše Bubák,“ dodal originální písničkář, který působí i jako člen produkčního týmu Poetické Balbínovy hospůdky v Praze.
První nahrávky svých syrových songů pořídil Petr Bublák už před devíti lety. V hudebním klubu občanského sdružení Music & Art Club Český kras přehraje Strašidelný elektrik band jak tyto písně, tak skladby z posledního akustického alba. To nahrál na začátku letošního roku právě v Poetické Balbínově hospůdce v Praze na analogový záznam.

Vinylová Balbínka

Záznam z Balbínky bude k mání pouze na vinylu. „LP deska vyjde do konce letošního roku. Tedy věříme tomu,“ dodal baskytarista Petr Olejník. Společně se SEB vystoupí dnes na Borku také bigbítová skupina Hery Fotr. Hrát se začne v devět hodin večer.