Sudí Šindler zažil parádní sezonu

Profesionální hokejový rozhodčí Vladimír Šindler z Plzně zažil v letošním roce jednu z nejlepších sezon.

Díky startu našich hokejistů ve finále letošního mistrovství světa v Německu přišel rozhodčí Vladimír Šindler patrně o rozhodování finále. Zapískal si však duel o třetí místo mezi domácími hokejisty a Švédskem a patřil mezi nejlepší rozhodčí šampionátu. I proto hodnotí sezonu jako jednu z nejlepších ve své kariéře.

„Rozhodně musím být spokojen. Úspěšné vystoupení na světovém šampionátu bylo zdařilým vyvrcholením parádního hokejového roku,“ spokojeně hodnotí skončenou sezonu, kterou odstartoval v domácí extralize. Zde nejprve odřídil padesát zápasů základní části, pak přidal rozhodování v deseti utkáních v play-off včetně dvou finálových střetnutí mezi Pardubicemi a Vítkovicemi.

Kanada nechtěla hrát

Dobré výkony se odrazily v nominaci na letošní světový šampionát v Německu, kde pískal celkem osm zápasů. Za nejtěžší jednoznačně považuje čtvrtfinálový duel mezi Ruskem a Kanadou.

„Všichni od toho zápasu čekali to, co se nakonec stalo. Hlavně v období, kdy byl hra přerušená. Kanada těžce snášela, že na Rusko výkonnostně nemá a ruský tým se od nich nenechal bít. Bylo hodně nesnadné, protože Kanada se zaměřila na vše, jen ne na hokej. Takhle těžký zápas jsem na mezinárodní úrovni ještě nezažil,“ popsal hodně sledované utkání o postup do semifinále.

Podruhé o bronz

Pak už přišlo v historii světových šampionátů druhé rozhodování souboje o třetí místo mezi Německem a Švédskem.

„První duel o bronzové medaile jsem pískal v roce 2002 ve Švédsku. Hrála zde domácí reprezentace proti Finsku. Oba zápasy proběhly více méně bez problémů,“ vybavuje si. Faktu, že si finále v Německu nezapískal, Vladimír Šindler nelituje.

„My jsme dorazili na ten šampionát s tím, že chceme dosáhnout nějakého úspěchu jako rozhodčí. Od začátku jsme fandili ve skrytu duše našemu týmu a nakonec to báječně dopadlo. Je to pro mě, jako kdybych pískal finále, takže jsem vrcholně spokojený,“ liboval si. Finále světového šampionátu zažil Vladimír Šindler v roce 2003 ve Finsku, kde se střetlo Švédsko s Kanadou.

„Byl to asi můj největší úspěch v kariéře rozhodčího. Nepřekonatelný okamžik a vrchol nastal v prodloužení. Po sedmi minutách zkoumání videa s Pavlem Halasem jsme nakonec rozhodli o tom, že branka Cartera platí a Kanada tím vybojovala titul mistrů světa,“ vybavuje si.