Úplatkářská kauza Sigmy pokračuje, Drobisz mezi obviněnými

Olomouckého brankáře obvinila policie z korupce.

V březnu letošního roku rozpoutaná kauza se točila kolem údajného podplacení hráčů fotbalového týmu Bohemians Praha ze strany Sigmy Olomouc. Úplatek ve výši tři sta tisíc korun měl předat brankář Sigmy Petr Drobisz. Toho také policie obvinila z korupce, naopak šéf střížkovského klubu Karel Kapr a dva bývalí hráči Bohemians Obermajer a Zoubek byli obviněni z přijímání úplatku.

Informaci přinesly jako první Hospodářské noviny.

„Jsem přesvědčený, že Drobisz mluví pravdu a nikomu nic nepředal. Řekl jsem to už tehdy a opakuji to i nyní,“ sdělil předseda představenstva Sigmy Olomouc Josef Lébr. „Stanovisko klubu je jasné, Petrovi věříme a informace o obvinění nebudeme komentovat,“ doplnil tiskový mluvčí Sigmy Petr Pelíšek.

K údajnému uplácení mělo dojít v květnu loňského roku při posledním zápase minulého ročníku Gambrinus ligy mezi Sigmou Olomouc a Bohemians Praha. Případem se zabývala disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu, Kapr jí opakovaně sliboval nějaké důkazy, ale žádné nepředložil. Kvůli tomu a současně i kvůli odmítnutí nastoupit do zápasu s Bohemians 1905 dostal Kapr letos pokutu šest milionů korun a tým přišel o dvacet bodů v tabulce, což ho stálo pád do druhé ligy.

Obvinění přišlo ve chvíli, kdy je Sigma v nejvyšších patrech tabulky Gambrinus ligy. „Rozhodně si ale nemyslím, že by to bylo nějak záměrně načasované. Policie zřejmě našla nějaké nové důkazy, takže asi měla důvod k obvinění. Teď se jen musí ukázat, kde je pravda. Ani mezi fanoušky nepanuje jednoznačné přesvědčení o vině či nevině Drobisze, ale za Sigmou i nadále všichni stojíme,“ uvedl místopředseda občanského sdružení Sigma United Dominik Králík.