Vodní pólistky obhájily bronz

O víkendu nastoupily ženy Slavie Hradec Králové do boje o třetí místo první ligy vodního póla.

V domácím bazénu přivítaly vodní pólistky ze Slavie Hradec Králové soupeřky z týmu Stepp Praha. Ve dvou utkáních obhájily bronz z loňské soutěže.

„Třetí místo v nejvyšší soutěži je samozřejmě velký úspěch, ale původně jsme pomýšleli na vyšší metu. Na začátku sezony jsme si stanovili cíl, že budeme bojovat ve finále. Bohužel v průběhu roku došlo ke změnám v kádru, které nám zabránily udržet se v čele tabulky,“ lituje jeden z trenérů Jiří Vaněk. Kapitánka družstva Blanka Věcková, která zároveň působila v reprezentaci, se v průběhu sezony začala věnovat rodičovským povinnostem.

Kvalitní hráčka Aneta Brzáková odjela na studijní pobyt do Spojených států. Silná posila Natálie Sejkorová, která mohla zúročit zkušenosti z dlouhodobého zahraničního angažmá v Itálii, ze zdravotních důvodů nenastoupila. Druhou část sezony začaly hradecké hráčky v oslabené sestavě. Naděje z počátku soutěže, kdy Slavia aspirovala na přední místa v tabulce, se nenaplnily.

„První sobotní zápas nezačal zrovna šťastně. Po první čtvrtině jsme prohrávali. Po přestávce se naše holky dostaly do vedení. Ve třetí čtvrtině se jim opět nedařilo, ale nakonec vývoj velmi vyrovnaného duelu dokázaly zvrátit. Zvítězily těsně o bod 8:7,“ vzpomíná Jiří Vaněk.

Do odpoledního zápasu nastoupily hradecké vodní pólistky s novou vervou a v domácím bazénu soupeřkám ukázaly, že mají jasnou převahu a že si medaili nenechají ujít.

„I když první čtvrtina skončila nerozhodně, bylo zřejmé, že máme jasnou herní převahu. Zbytek utkání se holky propracovávaly do vedení,“ říká Jiří Vaněk, který mohl svým svěřenkyním po zápase gratulovat.

Na tabuli nad bazénem svítil výsledek 7:4 pro Slavii Hradec Králové. Na Hradecké hráčky teď čeká letní příprava a mezinárodní turnaj Memoriál Jaroslava Bartůňka, který vloni zemřel.