Výborného nezastavily ani plameny

Výborný je výborný. Rallyecrossař z Vrhavče má doma stříbro a bronz.

Dvakrát na stupních vítězů. Parádní úrodou se může pyšnit po právě skončené soutěžní sezoně rallyecrossař Otakar Výborný z Vrhavče. Za volantem Mitsubishi Lancer Evo VI v barvách týmu Viakom- racing si šestadvacetiletý závodník vyjezdil v seriálu mistrovství střední Evropy druhé místo. Třetí příčku vybojoval v šampionátu České republiky a Rakouska v divizi 1.

„I když jsem v polovině seriálu královskou divizi vedl, jsem spokojený. Dík patří sponzorům a mechanikům z autodílny Chval. Na úspěchu mají lví podíl,“ tvrdí závodník. „Soutěž jsem měl fakt skvěle rozjetou, ale pak do toho víc šlápli i soupeři. A se mnou začal hodně tvrdě bojovat jeden z Rakušanů. Mnohdy za hranicí regulérnosti. Pořadatelé to ale bohužel vůbec neřešili,“ říká naštvaně Otakar Výborný. Bitva na ostří nože vyvrcholila v závěrečném podniku seriálu.

„Úmyslně mi uzavřel cestu. Musel jsem na gumy, pak jsem šel několikrát přes střechu a po dopadu auto začalo hořet,“ připomíná horké chvíle pilot z Vrhavče. Ovšem sympaťák z Vrhavče se už teď hlavně soustředí na novou sezonu.

„I když máme dobré auto, pořád v tomhle směru na konkurenci ztrácíme krůček. Proto chystáme techniku omladit. Chystáme mišáka deváté evoluce. Už na něm makáme,“ prozrazuje pilot. Ten hodlá své letošní účinkování v příští sezoně určitě vylepšit. „Pokud všechno klapne, rád bych se podíval i víc do Evropy,“ dodává.