Zaujalo nás

Poradenská společnost v oblasti realit King Sturge slaví v letošním roce výročí 250 let založení firmy ve Velké Británii a 18 let existence české pobočky. Součástí oslav je celoroční charitativní sbírka, jejímž cílem je získat 250 tisíc korun na podporu konkrétních sociálních projektů v České republice.

#####King Sturge slaví 250. narozeniny

K dosavadnímu výtěžku významně přispěla charitativní aukce, kterou King Sturge uspořádala pro své klienty na slavnostní recepci u příležitosti oslav 250. výročí založení firmy. Zahájení recepce v hotelu Kempinski sledují zleva: Jan Kovařínský z King Sturge, Frederik Poppe z ČSOB a Björn Mattsson ze Skanska Reality.

#####Otevřel se vzorový dům projektu Úvaly-Hostín

V Úvalech u Prahy se slavnostně otevřel vzorový dům projektu Úvaly-Hostín. Investor projektu, společnost Úvaly Development, s. r. o., z investiční skupiny Middle Europe Investments (MEI), klade důraz na kvalitní výstavbu využívající moderní a ekologické technologie. Vzorový dům je zároveň testovacím pasivním domem, na jehož vývoji se podílí společnost AWIK ze skupiny MEI a katedra kybernetiky FEL ČVUT. Hlavním architektem a projektantem domu je ateliér ing. arch. Petra Hlaváčka. Výstavba domů pro prodej se připravuje na rok 2011.

#####Pozemek u golfového hřiště nikdo nevyhrál

Na konci května se na hřišti Albatross, které sousedí s projektem Zámecké zahrady v obci Vysoký Újezd nedaleko Prahy, uskutečnil golfový turnaj Crestyl Golf Day 2010. Turnaj s velkou účastí návštěvníků pořádaný developerskou skupinou Crestyl proběhl za nádherného počasí a jeho součástí byla i golfová exhibice vítěze světového poháru Davida Cartera. Zajímavostí byla soutěž Hole in one o pozemek z projektu Zámecké zahrady v sousedství golfového hřiště. Tuto cenu si bohužel žádný z účastníků neodnesl.