Zápisník Dušana Kütnera: Kajínek už je moc

Jiří Kajínek nikdy vinu nepřiznal.

Jiří Kajínek nikdy vinu nepřiznal. Zdroj: Foto: ara

Jiří Kajínek v poutech
Jiří Kajínek při soudním přelíčení.
Takhle vypadal Jiří Kajínek, když mu bylo 20 let.
4
Fotogalerie

Prezident Miloš Zeman je ve formě. Během týdne stačil kliknout na dětské porno a navézt se do Pražanů, České televize, církví i prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše. 

Vrcholem se staly myšlenky o tom, že vážně zvažuje omilostnit dvojnásobného vraha odsouzeného na doživotí Jiřího Kajínka. Pokud Zemanovy voliče neodradí ani tato zhůvěřilost, tak už asi nic.


Co se týče ČT, začíná finální tlak před volbou jejího nového či staronového generálního ředitele. „Píáristé“ obvolávají novináře, zda by nemohli udělat rozhovor s jedním vybraným kandidátem (a ne, nemysleli Petra Dvořáka), v Senátu se zase uskuteční slyšení, na kterém vystoupí zejména kritici Kavčích hor, což ovšem popírá původní myšlenku, že by se politici do veřejnoprávních médií neměli montovat.

Uvidíme, jestli Rada ČT kobercový nálet ustojí a 26. dubna zvolí skutečně toho nejlepšího.


Zpravodajské ČT24 by měla opět přibýt konkurence. Za stanicí z24 stojí provozovatel Mňau TV Pál Milkovics a dřívější mediální magnát a expolitik Vladimír Železný. Ano, ten, který Čechy naučil dívat se na bulvárně laděné zprávy a zvířátka na konci. (Propojení s Mňau TV tak dává dosud netušený smysl.)

Stanice chce poskytovat prostor i příspěvkům samotných diváků. Snad neskončí jako další médium chrlící neověřené nesmysly jen proto, že dotyčný „to četl někde na internetu, a tak to musí být pravda“.