Dušan Kütner: Blanka, na Praze kaňka

Tunel Blanka

Tunel Blanka Zdroj: ctk

Primátorka Prahy Adriana ANO Krnáčová se k neotevření zvlhlého tunelu Blanka postavila jako správný chlap a nejmenovaného autora projektu označila za debila. Na rozdíl od prezidentských výlevů na téma Pussy Riot a některých kroků vlády se při pohledu na dění kolem miliardové díry do země některým peprným výrazům vyhnout nedá.

Doufejme jen, že se tak neprojevuje rostoucí vliv stoprocentního vůdce ANO Andreje Babiše, který ještě před vstupem do politiky a nahození fasády slušňáka rád označoval novináře za „ko.. ty“ a o nejmenované kolegyni hovořil zásadně jako o „té krávě z Eura“. I když s tímto slovníkem by asi do voleb jít mohl – evidentně na to část voličů ráda znovu uslyší.

Letošní zima byla podle meteorologů jednou z nejteplejších v historii. To je velmi překvapivá informace vzhledem k tomu, že letos v Praze sněžilo na rozdíl od předchozích let dokonce třikrát. Původně přitom předpovědi hovořily o tom, že uplynulá zima bude jedna z nejstudenějších a důkladně se na ni připravovala i zvířata.

Vždyť dokonce i Roman Janoušek šel nakonec do tepláků. Asi mají zvířata špatný instinkt a Janoušek špatné meteorology – pardon, právníky. Letošní zima ale pořád byla studenější než loňská. I Tomáš Pitr si loni na konci února u soudu vymohl podmínečné propuštění s podmínkou na čtyři roky, takže do tepláků na zbývající dobu již nemusel. Jak bude letos, to nejspíš rozhodne verdikt nad Davidem Rathem.