Glosa Jany Havligerové: Kdo si začal?

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: čtk

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš sledoval 8. října v centrálním volebním štábu hnutí ANO v Praze výsledky senátních a krajských voleb.
Andrej Babiš
Předseda ANO Andrej Babiš
24
Fotogalerie

Andrej Babiš prý při jednání kabinetu vyhrožoval odchodem hnutí ANO z vládní koalice. O „výživném jednání“ ministrů informoval na Twitteru šéf rezortu průmyslu Jan Mládek.

Vicepremiér to popírá, předseda vlády a ministři za ČSSD si podle něj na jednání kabinetu řešili bolístky z volební kampaně. Půl hodiny do něj bušili a on si myslí, že pokud se tyto věci mají řešit na vládě, a ne na koaliční radě, nemá smysl se jako koalice scházet. A vůbec, začal si Sobotka a jeho straničtí kolegové si hned přisadili.

Zkoumat, na čí straně je pravda, je úplně zbytečné. Dalo se čekat, že koalici volby na klidu nepřidají. Taky je jasné, že bude hůř, opravdu důležitý plebiscit mají strany teprve před sebou.

Jedna drsná předvolební kampaň plynule přechází v druhou, drsnější. Nejspíš v ní bude platit rčení o hrubých záplatách na hrubých pytlích. Jelikož politikům nelze zakázat působení na sociálních sítích, dovolujeme si alespoň doporučit, aby zvážili absolvování kurzů asertivity.