Z Rejžkova deníčku: Vlastní gól Jaromíra Jágra

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: ČTK

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr
Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec
Jaromír Jágr
5
Fotogalerie

Kdybych byl Dan Brown, okamžitě se dám do psaní díla Zkáza Notre-Dame, v němž odhalím, že v pozadí pondělního požáru pařížské katedrály stáli muslimové nebo kdovíkdo. A jakápak to náhoda, že ohně vzplály právě na počátku Pašijového týdne. Plagiátor Petr Robejšek a Okamurův odkopnutý nácíček Lubomír Volný v tom mají taky jasno. Škaredá středa nastala o dva dny dříve! Aby těch špatných informací nebylo málo, z vlády sice vypadli nejneschopnější ministři, ale jejich nástupci nevyvolávají právě dvakrát velké nadšení. Další Babišovi lokajové v kabinetu?

Nejlepší dodatečnou aprílovou zprávou měsíce je ovšem oznámení barrandovského kašpara Jaromíra Soukupa, že chce kandidovat na prezidenta. Jasně, klid, takových pošuků tady od listopadu bylo... Jiří Včelař Kotas, Jana Bobošíková, Jana Yngland Hrušková, Petr Hannig. Jen houšť. Zatím se nevyjádřil ke kandidatuře Luděk Sobota, ba ani Jaromír Jágr, pomatená tvář Huawei a herec z reklamy na Vodňanské kuře. Ten teď poletí s Milošem Zemanem do Číny zřejmě je učit, jak se hokejkou umisťuje puk do branky. Proč proboha nosí tenhle idol na dresu číslo 68 jako symbol roku okupace, když leze do pozadí Číňanům i Rusům, kde po vyhazovu z New York Rangers dva roky trpěl v omském Avangardu? Nechápu.

A poslední smutná zvěst týdne. Zemřel teprve 62letý herec Divadla Sklep, moderátor, recitátor a dadaistický malíř Radomil Uhlíř. S jeho nepřehlédnutelnou hřmotnou postavou mám pěknou historku. Po premiéře jednoho dokumentu Břeti Rychlíka nastal v kině Aero bujarý večírek, chybička se vloudila v tom, že bohémové naházeli bundy na jeden věšák, a já při odchodu zjistil, že mi chybí zimní kabát. Za pár dnů mířím na odhalení bronzového pomníku Franze Kafky od Jaroslava Róny – a tam Uhlíř. V mém kabátě, třebaže jsme byli opravdu rozdílná váhová kategorie. Tak jsem to nechal být. A všem ještě žijícím kamarádům přeji požehnané svátky!