Zápisník Jany Havligerové: Chvilka volební poezie

Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek Zdroj: ctk

Šéf lidovců, vicepremiér Pavel Bělobrádek poté, co mylně informoval svého kolegu, ministra zemědělství Mariana Jurečku, že se koalice shodla na snížení DPH u piva, přiznal, že není dokonalý. Doufá, že tou fámou nerozpoutal třetí světovou válku. To jistě ne, ale koaliční válku o sazby DPH možná ano. To může být taky vražedná záležitost.

Ministr dopravy Dan Ťok pro změnu ohlásil, že nově se na 111 kilometrech dálnic bude jezdit zadarmo. Asistoval mu přitom Andrej Babiš, a tak už konečně rozumíme volebním billboardům hnutí ANO, na kterých pouze heslovitě stojí: „Dálnice, dálnice, dálnice.“

Otevřeným tunelem Blanka, světe div se, jezdí auta. Radnice Prahy 6 na překvapivou skutečnost bryskně zareagovala, navrhuje výjezd z Blanky uzavřít. Šestce by určitě ještě víc prospělo, kdyby radní obyvatelům této městské části prostě zakázali vyjíždět.

Nepál jedná o ústavní reformě, a tak tam na pět dnů zavítali členové ústavně-právního výboru Poslanecké sněmovny, cesta měla vyjít zhruba na 650 tisíc korun. To tedy musel být trek.

A ještě chvilka volební poezie: „Na kandidátce jsem sic jak křoví, ale kdo ví, kdo ví. Když Manitou, Lenin a Che Guevara dopustí, i kladivo se srpem se spustí.“ Zdraví vás Bc. Václav Špíral, kandidát KSČM do zastupitelstva Plzeňského kraje.