Zápisník Jany Havligerové: Uplakaný Tomio

Tomio Okamura (SPD)

Tomio Okamura (SPD) Zdroj: ČTK

Tomio Okamura (SPD)
2
Fotogalerie

Předseda SPD se opět navážel do médií, zvlášť v žaludku mu leží Česká televize. Opakovat jeho notorická tvrzení o tom, jak lžou novináři, kteří ho nechválí, je zbytečné. Pomoc pro Tomia Okamuru je přitom nasnadě. Když zmizí z politické scény, bude mít klid. Až na to, že vydělávat peníze v byznysu je přece jenom pracnější než v politice.

Jihomoravští sociální demokraté vyzvali na své krajské konferenci v Břeclavi končícího premiéra Bohuslava Sobotku, aby rezignoval na poslanecký mandát. Podle nich nese hlavní odpovědnost za volební debakl. Takže do hrdel a statků. To známe z historie, a dokonce ne tak dávné. Zvenku to vypadá, že jihomoravští socialisté spíš než na restart České strany sociálně-demokratické po devětašedesáti letech pomýšlejí na slučovací sjezd.

Druhá přímá volba prezidenta republiky je teprve za dveřmi, a už se mluví o tom, že by mohla být zpochybněna. Proto, že na Trutnovsku budou lidé v lednu volit zároveň hlavu státu a senátora. A dva hlasovací lístky budou vkládat do jedné obálky. Některé radnice už hlásí, že kvůli tomu nedokážou zajistit regulérní průběh hlasování. Systém společné obálky se v České republice použije vůbec poprvé – je totiž levnější. Tak ono nestačilo, že cinknuté byly už sněmovní volby – chybně sečtené byly hlasy ve Středočeském kraji a úplně poprvé se po volbách museli měnit poslanci. Hlavně že státní správa vykáže úspory.


Profil Miloše Zemana čtěte zde >>>



Profil Mirka Topolánka čtěte zde >>>



Profil Jiřího Drahoše čtěte zde >>>



Kompletní a aktuální přehled prezidentských kandidátů najdete zde >>>



Vše o prezidentských volbách čtěte zde >>>


Vše o předvolebních průzkumech před prezidentskými volbami najdete zde >>>

Informace o aktuálních průzkumech najdete i tady >>>