Zápisník Lukáše Vojáčka: Úniky Unii netrápí

Čínská sociální síť TikTok čelí v Británii obvinění, že zneužívala data milionů evropských dětí. Hrozí jí obří pokuta.

Čínská sociální síť TikTok čelí v Británii obvinění, že zneužívala data milionů evropských dětí. Hrozí jí obří pokuta. Zdroj: Pikist

Ruský opoziční vůdce Alexej Navalnyj podle některých zdrojů ve vězení umírá. Kritik Kremlu drží už přes tři týdny hladovku a jeho zdravotní stav je prý kritický.
2
Fotogalerie

Sociální sítě mají zjevně problém s bezpečností. Po Facebooku, který se nedávno přiznal, že mu před lety unikla soukromá data více než půl miliardy uživatelů ze 106 zemí, byla z podobného pochybení obviněna i čínská aplikace TikTok. Ta měla zneužívat informace o milionech evropských dětí. Zatímco Brusel mlčí, v Británii firmě za tento úmyslný únik dat hrozí mastná pokuta.  

Kdo naopak určitě neunikne, je ruský opozičník Alexej Navalnyj. Uvězněný kritik Kremlu drží už přes tři týdny hladovku a jeho zdravotní stav vypadá kriticky. Muž, který loni přežil otravu novičokem, prý „může zemřít každou minutu“. K tomu si přidejme teroristický útok v Česku a ruské vojenské manévry u ukrajinských hranic. Co ještě musí Putin udělat, aby se EU rozhoupala k činu?