Zápisník Nguyen Thuong Ly: Když máme hlad | E15.cz

Zápisník Nguyen Thuong Ly: Když máme hlad

Nguyen Thuong Ly

Nguyen Thuong Ly

Pacientům v nemocnicích hrozí podvýživa, zjistil Ústav zdravotnických informací a statistiky. Třetina pacientů v českých nemocnicích nesní ani polovinu porce, což má podle lékařů za následek pomalejší uzdravování. Pacienti prý netrpí hlady, protože mají kvůli nemoci sníženou chuť k jídlu. Ministerstvo zdravotnictví chce situaci řešit založením pracovní komise, která bude řešit nedostatek nutričních terapeutů, náklady stravování či diety. Inu, možná by se mohlo začít tím, aby to jídlo lépe chutnalo.

Potraviny jsou v Česku podle posledního srovnání páté nejlevnější v EU a jídlo tvoří zhruba patnáct procent výdajů průměrného Čecha. Levnější jídlo mají už jen Rakušané, Dánové, Italové, ale i Chorvaté. Takže na dovolenou jedině s paštikou!

Hlad hrozí také veverkám. Vědci totiž označili žaludy za superpotravinu, která může pomoci bojovat proti obezitě a cukrovce. Ohromně se tak zvedla poptávka po žaludových nudlích, žaludovém želé a žaludovém prášku. Ale nebojte se, milé veverky, za týden lidé objeví jiný život prodlužující zázrak.

Škoda hledá další vytížení pro továrnu ve Vrchlabí, mohla by vyrábět elektromotory
Banální gastrokoncept zabral. Česká hranolkárna nepřestává expandovat do dalších měst
Jak si vybrat z rakouských středisek? Často se od sebe dost liší
Třikrát smažené s domácím kečupem. V novém bistru dostanete hranolky podle michelinského kuchaře

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!