Třikrát smažené s domácím kečupem. V novém bistru dostanete hranolky podle michelinského kuchaře

Hranolky zde připravují speciální metodou podle receptu michelinského kuchaře Hestona Blumenthala.

Hranolky zde připravují speciální metodou podle receptu michelinského kuchaře Hestona Blumenthala. Zdroj: Michael Tomeš

V polovině května v Beers & Cheers nastartovali zkušební provoz, v červu se rozjeli naostro.
Polovina restaurace patří Tomášovi Jiskrovi.
Na jídelní lístku je klasika jako cheeseburger (195 korun), chilli cheese dog (115 korun), fish and chips (175 korun), kuřecí křidýlka (165 korun ) nebo sendviče s Roastbeefem.
Kromě točené plzně mají v nabídce i zahraniční pivní speciály.
Všechno zde připravují ze 100 procentně čerstvých surovin.
16
Fotogalerie

Třikrát smažené hranolky, chili cheese dog, kuřecí křidýlka nebo sendviče s Roastbeefem. V novém bistru Beers & Cheers v Myslíkově ulici se servíruje převážně fast foodová klasika. Všechny položky tamního jídelníčku jsou ale připraveny z těch nejkvalitnějších surovin a ingrediencí. Pečou si tam vlastní bulky, objednávají speciální mix masa s vyváženým poměrem tuku a jednou týdně připravují kečup z paprik.

„Od začátku jsem věděl, že chci dělat kvalitní fast food připravený z nejkvalitnějších surovin. Nikdy bych nemohl vydat ven jídlo připravené z polotovarů,“ přibližuje základní ideu podniku Tomáš Jiskra. 

Spolumajitel Beers & Cheers není v gastronomii nováčkem, zná provoz i taje kuchyně. Jako řadový kuchař a posléze i zástupce šéfkuchaře a šéfkuchař pracoval ve známých restauracích ve Velké Británii i v Česku.

„Dva roky jsem pracoval u Gordona Ramseyho v Londýně. Žil a pracoval jsem také na ostrově Jersey, který je doslova gastronomickým rájem,“ vypráví Jiskra. V Praze pak pracoval například ve vyhlášené restauraci Aromi.

A přestože se v Beers & Cheers rozhodl podávat fast food, přístup k přípravě je podobný jako v prémiových podnicích, kde pracoval. Sortiment na jídelníčku připravují v Myslíkově ulici z kvalitních surovin, nikoliv polotovarů. Pečou si nejenom vlastní bulky na hamburgery, ale jednou týdně si tam ze zhruba pěti kil paprik připravují i vlastní kečup a „domácí“ je i majonéza.

Podnik v ostrém provozu funguje od června a většinu jeho zákazníků zatím tvoří cizinci. „Doufám, že už příští rok to bude alespoň půl na půl,“ dodává Jiskra. Po pěti měsících si také troufá tvrdit, že podnik se uchytil. 

Tamní specialitou jsou nepochybně hranolky, ty tam na rozdíl od těch ve Faency Fries smaží rovnou třikrát. „Tenhle recept jsem nevymyslel já, ale michelinský kuchař Heston Blumenthal, já ho od něj okoukal. Jediný rozdíl mezi těmi našimi a jeho je to, že on je smaží na kachním sádle,“ vysvětluje Jiskra.