Zápisník Pavla Otta: Zářící divočáci

V centru Berlína řádil divočák, který zranil nejméně čtyři lidi.

V centru Berlína řádil divočák, který zranil nejméně čtyři lidi. Zdroj: Profimedia

Veterinární správa zjistila, že polovina odlovených divokých prasat ze Šumavy stále vykazuje nadlimitní hladiny radioaktivity. Je to tím, že žerou podzemní houbu jelenku obecnou, která záření kumuluje.

 Do půdy se dostalo po havárii v Černobylu, kterou – jak známo – komunisté zatajili. Všem, kterým se stýská po minulém režimu, lze vřele doporučit pokrmy ze šumavských divočáků.


U nejrozsáhlejšího českého pohoří ještě zůstaneme. Modrava postavila za několik milionů korun rodinný dům s garáží a za šest tisíc měsíčně ho pronajímá svému starostovi. Ten dosud bydlel v objektu Národního parku Šumava, s jehož vedením má napjaté vztahy. Hrozilo prý, že skončí na ulici. Taková pěkná sousedská…


Další poznámka je z hor na opačném konci republiky. Poláci chtějí společně s Čechy uspořádat v Krkonoších zimní olympiádu, skokanské můstky v Harrachově by podle nich zase ožily. Kromě astronomické sumy, kterou by hry spolkly, je potíž v tom, že o záměru nikomu v Česku neřekli.


Poslanci rozhodli, že čeští vinaři musejí na lahve umísťovat logotypy s českou vlaječkou. Nevysvětlili přitom, proč se tato povinnost nevztahuje například na olomoucké tvarůžky. Nic proti zákonodárcům a českému a samozřejmě ani moravskému vínu. Ale ze syrečků opravdu nikdy nebolí hlava.