OBRAZEM: „Snížíme daně nejbohatším, zavedeme školné.“ ČSSD už jednou Američané s kampaní radili

Kampaň ODS Mínus

Kampaň ODS Mínus Zdroj: čtk

Kampaň ODS Mínus
Kampaň ODS Mínus
Mirek Topolánek
Kampaň ODS Mínus
Kampaň ODS Mínus
10
Fotogalerie

Sociální demokraté domlouvají spolupráci s americkou agenturou STG, která s kampaní pomáhala Baracku Obamovi i Hillary Clintonové. Strana se tak na renomované zahraniční poradce obrací poprvé od roku 2006, kdy ji vedl Jiří Paroubek. Tehdy využila služeb společnosti Penn, Schoen & Berland. Připomeňte si, jak někdejší kampaň s názvem ODS Mínus vypadala.

Sociální demokracie chce využít služeb lidí spojených s kampaní Baracka Obamy, který uspěl i díky heslům pozitivní změny. Když ale ČSSD spolupracovala s americkými poradci naposledy, vsadila na přesný opak - kampaň "ODS Mínus," která negovala program ODS pod vedením Mirka Topolánka.

Plakáty s modrými šipkami směřujícími dolů byly k vidění v podchodech i na telefonních budkách, nechyběly ani na billboardech. Podle Občanských demokratů však byla kampaň ČSSD zavádějící a založená na pomluvách, nikoliv na faktech, jak uvedla ODS v prohlášení.

Sociální demokracii tak jako tak vítězství v parlamentních volbách 2006 nezajistila, výsledkem byl pat. Vládu nakonec sestavila koalice ODS, lidovců a Strany zelených. Stejná marketingová strategie však ČSSD pomohla k úspěchu v pozdějších krajských volbách.