Firmy často nahrazují máslo nebezpečným palmovým tukem, říká odbornice

Za nespravedlivý, nemravný a nesprávný považuje Jana Hajšlová dvojí metr kvality potravin. Odbornice na jejich analýzu tvrdí, že firmy zneužívají neznalost Čechů a podsouvají jim horší výrobky za podobné ceny.

Ukazuje to na příkladu olivových olejů: tuzemští spotřebitelé raději sáhnou po rafinovaných místo toho, aby si vybrali panenské. Ty jim chutnají víc zkrátka proto, že jsou na ně zvyklí a dřív kvalitnější výrobky nebyly dostupné.

Za velmi problematický pak ze zdravotního hlediska považuje palmový tuk, kterým prý společnosti často nahrazují máslo. Jak je to tedy s kvalitou potravin v Česku? Proč jsou v obchodech vajíčka s pesticidy? A které výrobky v supermarketech ji děsí?


Všechna videa z rubriky Štrunc můžete vidět ZDE.