Jaroslav Kubera: podívejte se na jeden z posledních rozhovorů předsedy Senátu

Video placeholde

Předseda Senátu Jaroslav Kubera zemřel. Bylo mu 72 let. Jako připomínku znovu vydáváme jeho videorozhovor, který na konci loňského roku poskytl serveru týdeníku Reflex. Jde tak pravděpodobně o jeden z jeho posledních rozhovorů.

Svým rozhodnutím navštívit Tchaj-wan rozpoutal přeseda Senátu Jaroslav Kubera diskuzi. V pořadu Prostor X říká, že na správnosti své cesty trvá a tlaku ze strany Číny neustoupí. „Na Tchaj-wanu chci mluvit o lidských právech, pronásledování Ujgurů jsem vytknul čínskému velvyslanci,“ doplňuje Kubera. 

Nejde mi o slávu a zápis do historie, tvrdí Kubera. Odmítá kritiku své cesty na Tchaj-wan a říká, že ani český obchod nijak neohrozí. Ztráty přátelství prezidenta nelituje, Miloš Zeman se mu prý mstí dlouhodobě a Kubera mluví i o sporech v rámci jednání nejvyšších ústavních činitelů. Kvůli čínské kauze PPF a Home Creditu se neplánuje sejít s miliardářem Petrem Kellnerem. Na kritizované schůzce Kubery s nejbohatším Čechem se prý mluvilo jen o Huawei.

Kuberova lavička v Senátu >>>

Kubera ostře kritizuje odvolání šéfa NÚKIB Navrátila, který varoval právě před čínskou firmou Huawei. Chce znát podrobnosti, premiér Babiš se podle něj snaží Číně zavděčit. Mohlo by to mít souvislost i s miliardovou půjčkou Pekingu pro Agrofert. Kubera se obává, že další na řadě by mohl být šéf BIS Koudelka, a dodává, že to už je důvod protestovat. Zdůrazňuje přitom, že Andreje Babiše je třeba porazit ve volbách a i kvůli tomu by se měla spojit opozice. Zmiňuje nutnou spolupráci ODS a dalších stran, včetně Pirátů.

Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera, bylo mu 72 let >>>

Předseda Senátu na Nový rok znovu pronese projev. Chce varovat před bolševickým myšlením, prosazováním jediné správné pravdy a zeleným tsunami, které k nám prý míří z Bruselu. Jde podle něj o snahu vystrašit lidi a ovládnout je a za vším jsou prý peníze. Dodává, že elektromobily jsou cesta do pekel.

Další díly pořadu Prostor X najdete zde >>>