Jsme připraveni nakupovat akcie, neuróza je přehnaná, říká šéf Raiffeisen investiční

Jaromír Sladkovský, Raiffeisen bank

Jaromír Sladkovský, Raiffeisen bank Zdroj: E15 Michael Tomeš

Jaromír Sladkovský, Raiffeisen bank
Jaromír Sladkovský, Raiffeisen bank
Jaromír Sladkovský, Raiffeisen bank
Jaromír Sladkovský, Raiffeisen bank
Jaromír Sladkovský, Raiffeisen bank
9
Fotogalerie

Brutální česká inflace je pro svět investic příliš silná káva. Porazit se s přijatelnou mírou rizika nedá a pokoušet se o to je životu nebezpečné. Stejně tak jako odvěká, leč utopická investorská ambice správně načasovat vstup na trh. Objektivně vhodný okamžik ovšem může nastat, až se na nejvýznamnější světové burze uklidní současná bouře ve sklenici vody. „Když se díváte na statistiku a sledujete, jak v minulosti rostly akciové trhy, tak pokud minete za posledních deset let těch třeba patnáct klíčových dnů, kdy rostly trhy nejvíce, tak na výnosech přijdete o třicet, až čtyřicet procent,“ zdůrazňuje šéf Raiffeisen investiční společnosti Jaromír Sladkovský.  

Ještě včera řešil svět vysokou inflaci, najednou se před námi vynořil přízrak finanční krize. Co pro současný svět zámořský bankovní krach znamená?

Na trzích je momentálně poměrně značná nervozita. Nikdo však nepochybuje o tom, že velké banky jsou zdravé. To ostatně odráží i skutečnost, že velké americké banky zaznamenaly příliv vkladů. Obě padlé instituce, tedy jak SVB bank, tak i Signature Bank nejsou a nebyly systémovými bankami v USA. Proto i ta reakce FEDu. V podstatě obě banky nechá padnout. Obdivuhodná je rychlost reakce amerických dohledových orgánů. Navazující celosvětové poklesy bankovních titulů jsou podle mého názoru přehnanou reakcí nejistoty.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!