Newyorský architekt po Florenci oživí Smíchov. Další Manifesto zaplní prázdný dvůr | E15.cz

Vše o vizionářích

Vše o vizionářích Vstoupit do speciálu

Newyorský architekt po Florenci oživí Smíchov. Další Manifesto zaplní prázdný dvůr

pej

Manifesto Market se rozšiřuje i na druhý břeh Vltavy. Gastronomický koncept, za nímž stojí newyorský architekt Martin Barry, tentokrát oživí veřejný prostor Smíchova. Druhý dočasný market vznikne na nevyužívaném dvoře budovy Národního domu na Smíchově, kterou vlastní společnost Torino-Praga Invest.

„V Manifestu na Smíchově vytvoříme koncept, v jehož středobodu bude pivní kultura a umění českých sládků, a zaměříme se na nejvyšší kvalitu a rozmanitost. Jsme v jednání s Pilsner Urquell a máme zájem o jejich tankové pivo, ovšem vedle něj budeme čepovat také pečlivý výběr z malých pivovarů a mikropivovarů,“ přibližuje gastronomický koncept Barry.

Místo klasických pivních snacků se zde bude pivo čepovat k jídlům, která se jím běžně  zapíjejí v různých koutech světa, zejména v Asii.

Architektonický koncept vytvořilo mladé studio Chybík + Krištof, které prostranství vyplní zelení a vodní hladinou. „Připravujeme letní oázu zeleně a osvěžující vodní prvek uprostřed města, podobný naší úspěšné vodní instalaci na Expu v Miláně, která se stala hitem světové výstavy. Na zimu se rozvržení Manifesta hravě promění,“ prozradil Ondřej Chybík.

Chcete si otevřít vlastní gastronomický provoz? Objednejte si manuál E15 >>>
Magazín E15 Premium Chceš hospodu?

Nově vzniklý prostor nabídne celkem 10 jednotek a opět ponechá většinu plochy pro sezení hostů, relax nebo tanec. A stejně jako na Florenci, i zde se budou konat hudební večery, letní kino a další zdarma přístupné kulturní akce. 

Přesný termín otevření bude oznámen v průběhu května a pop-up Manifesto Market na Smíchově plánuje provoz do letošních Vánoc. Pro jarní znovuotevření by se mělo přestěhovat na další adresu.

Cukrářka Fabešová: Musíte nabídnout zážitek, pak si můžete za zákusek říct víc
Recept na úspěch? Jediný stůl a nanejvýš deset hostů, říká majitel michelinské restaurace
Klasická čtyřka žije nejen ze štamgastů. Nádražka v Radotíně vábí na nízké ceny a velké porce

 

 

 

Autor: pej
 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!