Tak trochu jiná nádražka. V Milovicích místo piva pijí kvalitní kávu

Nádražka v Milovicích se tak trochu vymyká představám, které o restauracích na těchto místech Češi mají.

Nádražka v Milovicích se tak trochu vymyká představám, které o restauracích na těchto místech Češi mají. Zdroj: Michaela Szkanderová

Místo piva tam totiž místním a cestujícím na trati Praha-Milovice vaří kávu.
"Říkáme, že zvedáme v Milovicích kávovou kulturu," tvrdí obsluha.
Za vším stojí vystudovaná fotografka a také učitelka na místní základní škole Janette Oubrechtová.
Původně měla zdejší nevelký prostor zaplnit provozovna Mr.Baker.
Když z dohody sešlo, přihlásila do výběrového řízení Janette Oubrechtová.
16
Fotogalerie

Malé nádraží ve středočeské obci Milovice je dopoledne poloprázdné. Zato čekárna je překvapivě zaplněna, u malého stolku poblíž pokladne popíjí několik cestujících kávu u malého stolku. "Největší špička je samozřejmě brzy ráno, když místí jedou do práce. Otevíráme proto už v půl šesté," vysvětluje obsluha netradiční otevírací dobu. V Milovické nádražce se zavírá už v půl čtvrté odpoledne.

V léte tam plánují rozšířit nejenom nabídku, ale také prostor. Chtějí otevřít venkovní zahrádku. "Jsme tak trochu omezeni. Čekárna už vlastně nepatří nám. Prostor máme zkolaudovaný jako take away bistro," přibližuje personál.

Za nápadem zřídit na nádraží v Milovicích kavárnu stojí vystudovaná fotografka a také učitelka na tamní základní škole Janette Oubrechtová. "Zpočátku jsme naráželi na mírné komplikace s pronajímatelem, postupem času se nám vše podařilo vyřešit," přibližuje.

Kromě kávy zde nabízí i domácí pečivo. Atypickou nádražku navštěvují jak místní, tak i náhodní cestující. "Milovice jsou konečnou zastávkou, to je velká výhoda," kvituje Oubrechtová.

V to, že zájem o jejich bistro bude, doufali. Realita však předčila její očekávání. "Podobné prostory je škoda nechat ležet ladem a nevyužívat je," uzavírá Oubrechtová.

Chtěli byste si otevřít svůj vlastní podnik? Praktický návod najdete v manuálu E15. Objednávejte zde >>>

Video placeholde

Magazín E15 Premium Chceš hospodu? • E15