Právnické vzdělání se hodí i v restauraci, říká spolumajitel gastroskupiny Together Viktor Kaplan

Video placeholde

Viktor Kaplan otevřel svou první pražskou restauraci v roce 1998. Jmenovala se U dvou štírů. Po nějaké době si k práci provozního v restauraci přibral ještě studium práv. Ty dokončil v Praze roce 2007.

Po vysoké škole nastoupil jako koncipient do advokátní kanceláře, kde ale pobyl jen několik měsíců. Brzy se mu naskytla možnost provozovat restauraci Potrefená husa v pražské Hybernské ulici. „Vždy mě to táhlo více ke gastronomii než k právům, ale právní vzdělání se mi dnes jako majiteli řady restaurací velmi hodí,“ říká Kaplan.

V profesním životě Viktora Kaplana velmi ovlivnilo otevření Potrefené husy na Vinohradech, hned poté si chtěl splnit sen mít restauraci podobného typu. Management Potrefené husy mu později nabídl provozovat fastfoody v O2 aréně a tam se seznámil s Davidem Petříčkem.

To byl další posun, protože jsou nyní společníky v gastronomické alianci Together (Sia, cukrárny Cukrář Skála, Bruxx, Vinohradský Parlament, bistro Sisters, Potrefené Husy v Pardubicích a v Hybernské, Foodway Catering).

Chcete si otevřít vlastní gastronomický provoz? Objednejte si manuál E15 >>>

Video placeholde
Magazín E15 Premium Chceš hospodu? • E15