VIDEO: Češi si volí prezidenta. Jak volili Babiš, Nerudová a Pavel?

Danuše Nerudová odevzdala svůj hlas v prezidentských volbách (13.1.2022)

Danuše Nerudová odevzdala svůj hlas v prezidentských volbách (13.1.2022) Zdroj: ČTK / Uhlíř Patrik

Andrej Babiš, Petr Pavel a Danuše Nerudová volili ve svých okrscích hned první den voleb. Úplně nejdřív se k urně dostavil Andrej Babiš, který odvolil těsně po otevření volební místnosti v Průhonicích. Babiš i Pavel by považovali za úspěch, kdyby se dostali do druhého kola prezidentských voleb. Danuše Nerudová si přeje získat alespoň dvacet procent.

Andrej Babiš

Bývalý premiér a kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) dnes krátce po otevření volebních místností společně s manželkou Monikou a dětmi Vivien a Frederikem odevzdal hlas ve volbě hlavy státu v Průhonicích. 

Video placeholde
Andej Babiš volil tradičně v Průhonicích • Blesk TV

Petr Pavel

Obklopen novináři v malé místnosti obecního úřadu v Černoučku na Litoměřicku vhodil hlas do urny kandidát na prezidenta a jeden z favoritů volby Petr Pavel. Jeho cílem je postup do druhého kola volby a úspěch v něm. 

Video placeholde
Petr Pavel odvolil • Blesk TV

Danuše Nerudová

S doprovodem dvou desítek novinářů a své rodiny odevzdala svůj hlas v prezidentských volbách v sále Hospůdky u Anděla v Kuřimi-Podlesí kandidátka Danuše Nerudová. Hlas odevzdala sama sobě, řekla poté novinářům. Za úspěch by považovala v prvním kole prezidentské volby zisk 20 procent hlasů. 

Video placeholde
Danuše Nerudová odvolila v doprovodu své rodiny v Kuřimi na Brněnsku. (13.1.2023) • ČTK