Co vám (ne)uteklo: Dedoles stále v problémech, Jágr prodává konopí, Vítkova CPI vydělala miliardy

Video placeholde

Jágr představil novou značku JJ68. Z tuzemska mizejí známé oděvní řetězce. Karlovarský hotel Thermal finišuje s rekonstrukcí. CPI vydělala za poslední kvartál téměř 10 miliard i díky ovládnutí Immofinanz. Dedoles žádá o ochranu před věřiteli.

Nestíháte během pracovního týdne sledovat dění z byznysu? Sestavili jsme pro vás přehled toho nejzajímavějšího, o čem jsme v uplynulém týdnu v deníku E15 psali.

Jágr představil novou značku JJ68. Bude prodávat krémy a potravinové doplňky z konopí

Nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr se znovu zkouší prosadit ve světě byznysu. Olympijský šampion a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru v úterý představil svou novou značku JJ68. Jedná se o produkty z konopných semínek, konkrétně regenerační krémy, oleje, nanonáplasti a potravinové doplňky. Jágr tvrdí, že výrobky, které se chystá uvést na trh, vyzkoušel sám na sobě a na jejich vývoji spolupracoval s experty a vědci. Název značky vznikl spojením hokejistova monogramu s číslem jeho dresu.

Z tuzemska mizejí známé oděvní řetězce. Češi dávají přednost levné rychlé módě

Zatímco v Česku postupně přibývají nové módní e-shopy, kamenných prodejen se světově proslulými značkami ubývá. Během pandemie se z tuzemska začala stahovat například italská značka Carpisa, francouzský módní řetězec Promod nebo britský Next. Teď se čeští zákazníci budou muset patrně rozloučit i s německým módním řetězcem Orsay.

Karlovarský hotel Thermal finišuje s rekonstrukcí. Otevírá bazén a saunové centrum

Za měsíc ožijí Karlovy Vary Mezinárodním filmovým festivalem, jehož 56. ročník se uskuteční opět v tradičním termínu na začátku července. Na jeho zahájení se připravuje také brutalistní ikona města a středobod festivalového dění, hotel Thermal, který je navzdory původnímu plánu na dokončení úprav v letošním roce stále ještě obestavěný lešením. Dokončené již jsou pokoje pro hosty, saunový svět i bazén. Rekonstrukce má stát zhruba 650 milionů korun ze státní kasy i z prostředků samotného hotelu.

Královský kvartál Radovana Vítka. CPI vydělala téměř 10 miliard i díky ovládnutí Immofinanz

Realitní impérium CPI miliardáře Radovana Vítka slaví zlatý kvartál. Během prvních tří měsíců letošního roku totiž skupina dokázala vydělat 381 milionů eur, tedy takřka dvaapůlkrát více než ve stejném období loňského roku. V přepočtu si skupina za kvartál přišla na téměř 9,5 miliardy korun. Do extrému vylétly zisky i díky premiérovému započtení výdělků rakouského realitního gigantu Immofinanz. Vítek nad ním totiž získal absolutní kontrolu. 

Dedoles žádá o ochranu před věřiteli, jednání s investory váznou

Slovenskému e-shopu Dedoles se komplikuje záchrana firmy. Společnost se na jaře dostala do problémů poté, co jí výrazněji klesly tržby. Kvůli tomu začala mít problém s nedostatkem hotovosti. Proto nyní Dedoles požádal soud o ochranu před věřiteli s cílem dosáhnout restrukturalizace společnosti.