Autobus fotbalistů Dortmundu poškodily exploze, čtvrtfinále LM bylo odloženo

Autobus fotbalistů Borussie Dortmund poškozený výbuchem

Autobus fotbalistů Borussie Dortmund poškozený výbuchem Zdroj: ČTK

Autobus fotbalistů Dortmundu cestou na dnešní večerní zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem poškodily tři exploze. Utkání bylo kvůli incidentu přeloženo na středu. Při výbuchu byl zraněn španělský obránce Marc Bartra, který byl převezen do nemocnice s poraněním ruky.

Exploze poničily týmový autobus na dvou místech krátce po odjezdu z hotelu, zhruba deset kilometrů od stadionu vestfálského klubu. Při výbuchu se vysypalo několik oken. Krizový štáb na stadionu následně rozhodl, že zápas se uskuteční ve středu od 18:45.

Podle policie byly výbušniny ukryté v křoví u silnice. "Celý tým je v šoku. Takovéhle obrázky z hlavy nedostanete. Doufám, že se mužstvo sebere natolik, aby mohlo zítra hrát," uvedl ředitel Borussie Hans-Joachim Watzke v rozhovoru pro televizní stanici Sky.

Incident se stal necelé dvě hodiny před plánovaným výkopem. "Hráči jsou v bezpečí. Na stadionu a kolem něj nehrozí žádné nebezpečí," informovala Borussia na svém twitterovém účtu krátce po explozích.

"Tady na stadionu není žádný důvod k panice," řekl fanouškům hlasatel. Po odložení zápasu vyzval diváky, aby vyčkali s odchodem. Příznivci Monaka v ochozech skandovali "Dortmund" na podporu domácího klubu.