Automobilka Tesla zatím nepodepsala rekordní objednávku s autopůjčovnou Hertz

Autopůjčovna Hertz Global Holdings si objednala 100 tisíc vozů Tesla

Autopůjčovna Hertz Global Holdings si objednala 100 tisíc vozů Tesla Zdroj: profimedia.cz

Autopůjčovna Hertz Global Holdings si objednala 100 tisíc vozů Tesla
Autopůjčovna Hertz Global Holdings si objednala 100 tisíc vozů Tesla
Tesla Gigafatory Berlín
Tesla Gigafatory Berlín
Tesla Gigafatory Berlín
6
Fotogalerie

Americký výrobce elektromobilů Tesla ještě nepodepsal kontrakt o dodávkách vozidel pro autopůjčovnu Hertz. Uvedl to šéf Tesly Elon Musk. Společnost Hertz minulý týden oznámila, že si u Tesly objednala 100 tisíc vozů, a přispěla tím k růstu ceny akcií této automobilky.

Podle dřívějších informací agentury Bloomberg by měla hodnota zakázky činit zhruba 4,2 miliardy dolarů (téměř 93 miliard korun).

Tržní hodnota Tesly začátkem minulého týdne po zprávě o objednávce aut poprvé překonala hranici bilionu dolarů a cena akcí překročila 1000 dolarů za kus. „Rád bych zdůraznil, že ještě nebyl podepsán žádný kontrakt,“ uvedl dnes nicméně na svém twitterovém účtu Musk. Akcie Tesly po jeho tweetu ztrácely zhruba čtyři procenta a jejich cena se pohybovala v blízkosti 1160 dolarů za kus.

Musk ve svém tweetu upozornil, že objednávka společnosti Hertz nemá na hospodaření Tesly žádný vliv. „V případě Tesly poptávka výrazně přesahuje výrobu,“ upozornil. „Automobily budeme firmě Hertz prodávat se stejnou marží jako spotřebitelům,“ dodal.

Musk je nyní nejbohatším člověkem na světě. V pondělí akcie Tesly posílily o 8,5 procenta, hodnota Muskova majetku tak vzrostla o 24 miliard na 335,1 miliardy dolarů. Zakladatel internetové společnosti Amazon Jeff Bezos je s majetkem zhruba 193 miliard dolarů na druhém místě, ukazuje žebříček nejbohatších lidí, který sestavuje agentura Bloomberg.

Další články ze světa motorismu najdete na webu auto.cz >>>