Chlubili se superpočítači, někdo jim je ukradl. Veletrh CES řeší skandál

Ukradený notebook se 3 obrazovkami ve 4K.

Ukradený notebook se 3 obrazovkami ve 4K. Zdroj: www.razerzone.com

Domácí kompostér Whirpool
Prezentace Panasonic
Chytré hodinky Casio
Palubní deska firmy Bosch
Veletrh ces
17
Fotogalerie

Největší veletrh s technickým spotřebním zbožím na světě CES čelí nepříjemnému incidentu. Neznámý zloděj ukradl dva kusy unikátního prototypu herního notebooku se třemi obrazovkami s rozlišením 4K. Společnost vypsala odměnu 25 tisíc dolarů za poskytnutí informace vedoucí k identifikaci zločinců.

K incidentu došlo na veletrhu v Las Vegas, supermoderní herní notebook měl být první svého druhu. Společnost Razer, které notebooky patřily, uvedla, že ke krádeži pravděpodobně došlo v neděli na jejich stánku.

„Náš tým pracoval na tomto konceptu měsíce. Je to zlodějna. Ten, kdo to provedl, evidentně nebude moc chytrý,“ komentoval krádež Min-Liang Tan, šéf společnosti.

Reportér místního časopisu Todd Prince pro BBC přiznal velké překvapení, že ke krádeži mohlo vůbec dojít, jelikož je akce velmi přísně hlídaná. „Všude byly kamery. Je velké překvapení, že byl někdo vůbec schopný dostat notebook ven z areálu,“ komentoval.

Někteří uživatelé sociálních sítí spekulují o tom, že je „údajná krádež“ jen reklamní trik. „Kdybych měl nějaký šílený superpočítač a chtěl bych, aby se o něm šířily informace na internetu, tvrdil bych, že byl ukraden,“ napsal na Facebooku Jon Macleod.

To ovšem Prince z Razeru jednoznačně odmítl s tím, že produkt měl dostatečnou publicitu už dříve.