Princ Harry s manželkou Meghan si plní hollywoodský sen. Budou natáčet filmy a pořady pro Netflix

Princ Harry a vévodkyně Meghan mají novou práci.

Princ Harry a vévodkyně Meghan mají novou práci. Zdroj: profimedia.cz

Netflix je největší streamovací službá na světě.
Harry je druhorozeným synem prince Charlese, následníka britského trůnu.
Princ Harry a jeho žena Meghan
Meghan Markle a princ Harry koupili dům v Montecitu za 14,6 milionu dolarů. K jejich sousedům tak patří Oprah Winfrey, Elle DeGeneres, Rob Lowe a George Lucas. Dům má devět ložnic a šestnáct koupelen.
5
Fotogalerie

Britský princ Harry s manželkou Meghan se stanou filmovými producenty. Slavný pár podepsal dlouhodobý kontrakt s americkou společností Netflix. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu budou dohlížet na vytváření nejrůznějších pořadů od dokumentárních snímků až po programy pro děti. Zprávu zveřejnila agentura Reuters. „Jsme neuvěřitelně hrdí, že si vybrali Netflix za svůj kreativní domov,“ uvedl Ted Sarandos, šéf největší streamovací služby na světě.

Harry s Meghan se podle Netflixu chtějí soustředit na příběhy a témata, která se jich „osobně dotýkají“. Dvojice už prý zahájila produkci přírodovědeckých dokumentů a animovaného seriálu o inspirativních ženách. „Tvorba inspirujících rodinných pořadů je důležitá i pro nás jakožto nové rodiče,“ sdělili manželé ve společném prohlášení. 

Pár bude vysílat své filmy a seriály na Netflixu pod hlavičkou dosud nepojmenované produkční společnosti. Dvojice by se mohla objevit také před kamerou v některých dokumentárních pořadech. Vévodkyně Meghan, která se před sňatkem s princem Harrym živila jako televizní herečka, ovšem vzkázala, že se neplánuje vrátit k původní profesi.    

Netflix odmítl komentovat, kolik bude členům britské královské rodiny platit. Americký deník New York Times nicméně připomněl, že pár v uplynulých měsících v tichosti jednal o spolupráci také s konkurenty Netflixu – společnostmi Disney, Apple a NBCUniversal. V jistou chvíli měla být podle listu na stole smlouva znějící na sto milionů dolarů. Noviny rovněž poukázaly na skutečnost, že ani jeden z manželů nemá s producentskou činností zkušenosti.    

Princ Harry a Meghan se před šesti měsíci vzdali oficiálních povinností ve Velké Británii, odstěhovali se do Los Angeles a zkoušejí být finančně nezávislými. Jejich rozhodnutí vyvolalo nejvážnější krizi v britské královské rodině od tragické smrti Harryho matky, princezny Diany, v roce 1997 a doprovázela je zvýšená pozornost veřejnosti a médií. Britský bulvární tisk aféru překřtil na „Megxit“. 

Není to poprvé, co si streamovací služba Netflix, která má 193 milionů předplatitelů ve 190 zemích, vybrala veřejně známé osobnosti k propagaci obsahu. Prakticky stejnou dohodu korporace uzavřela v roce 2018 s americkým exprezidentem Barackem Obamou a jeho ženou Michelle. Manželé Obamovi letos například produkovali film Crip Camp, o němž se hovoří jako o horkém kandidátovi na Oscara 2021 v kategorii dokumentární tvorby.