Škoda Auto ukázala další vizualizace nového sedanu Slavia

Designové skici přináší první pohled do interiéru vozu Škoda Slava

Designové skici přináší první pohled do interiéru vozu Škoda Slava Zdroj: Škoda Auto

Škoda Slavia
Škoda Slavia
Škoda Slavia
Škoda Slavia
Škoda Slavia
88
Fotogalerie

Nový kompaktní sedan značky Škoda už zná své jméno. Podle očekávání se bude jmenovat Slavia. Prototypy chystaného sedanu využívají netradiční kamufláže. Kombinuje totiž motivy indického a českého designu. Škoda také zveřejnila první obrázky nového sedanu, který představí ještě v letošním roce.

Škoda dnes vede koncernový vývoj automobilů pro indický trh, pro který připravuje specificky navržené modely. První už se prodává, městské SUV Kushaq, nyní se rýsuje druhý výsledek projektu India 2.0, kompaktní sedan. 

Název automobilu odkazuje na úplné počátky historie výrobce. V roce 1896 totiž Václav Laurin a Václav Klement začali prodávat svá jízdní kola právě pod obchodním názvem Slavia.

„Škoda má bohatý mezinárodní odkaz přesahující 125 let. Název Slavia reprezentuje počátky úspěšného příběhu, ve kterém se Škoda Auto stala jednou z nejúspěšnějších automobilek. Tento tradiční název tak nyní opět představuje začátek nové éry značky Škoda, tentokrát na indickém trhu,“ vysvětluje použití tohoto názvu Zac Hollis, vedoucí Škoda Auto India.

Z dřívějších zpráv už víme, že novinka využije platformu MQB-A0-IN, vyvinutou speciálně pro potřeby indického trhu. Na stejném základu už stojí SUV Kushaq.

Slavia s ním bude sdílet také pohonné jednotky, tedy přeplňovaný tříválec 1.0 TSI naladěný na 85 kW a rovněž přeplňovaný čtyřválec 1.5 TSI s výkonem 110 kW. Novinka nepřímo nahradí Rapid, pro Indii určený model na bázi druhé generace Fabie. Oproti 4,4 metru dlouhému vozu však Slavia lehce vyroste. Sedan bude totiž 4.541 mm dlouhým, 1.752 mm širokým a 1.487 mm vysokým autem. Rozvor 2.651 mm pak odpovídá již prodávanému SUV Kushaq.

Celý článek najdete na webu auto.cz >>>

Škoda auto chce prodávat už jen elektromobily! Jaké změny se chystají?

Video placeholde
• Videohub