Vlak najel na nástupiště v americkém Hobokenu, nejméně jeden člověk zemřel

Nehoda vlaku na nádraží v americkém Hobokenu

Nehoda vlaku na nádraží v americkém Hobokenu Zdroj: Reuters

Nehoda vlaku na nádraží v americkém Hobokenu
Nehoda vlaku na nádraží v americkém Hobokenu
Nehoda vlaku na nádraží v americkém Hobokenu
4
Fotogalerie

Nejméně jednoho mrtvého si vyžádalo dnešní železniční neštěstí na nádraží ve městě Hoboken v americkém státě New Jersey. Zraněno bylo přibližně 75 lidí, řekl guvernér New Jersey Chris Christie. Předchozí zprávy médií uváděly nejméně tři mrtvé a zhruba 100 zraněných. Nehoda se stala v ranní dopravní špičce, když přijíždějící vlak nezastavil a vjel do nádraží. Způsobil při tom rozsáhlé škody, včetně pádu části střechy. Christie také řekl, že záchranáři už vyprostili z poškozené soupravy všechny uvězněné pasažéry.

Neštěstí se stalo během ranní špičky, když přijíždějící vlak nezastavil a vjel do nádraží. Někteří cestující jsou podle amerických médií stále uvězněni v soupravě a pod kusy betonu z poničené budovy. 

Fotografie a televizní záběry z místa neštěstí ukazují citelně poškozenou budovu a částečně zřícený strop. Poničen byl i vlak. K nádraží se sjeli záchranáři.

Vlak podle agentury AP přijížděl k zastřešenému prostoru mezi nádražní budovou a nástupištěm. "Prostě nezastavil," řekl AP moderátor stanice WFAN, který byl svědkem neštěstí. "Projel zábrany a rovnou najel (do prostoru, kde čekají lidé)," dodal.

"Najednou přišel náraz, zhasla světla, lidé padali jako kuželky," uvedl na Ttwitteru jeden ze svědků, který seděl ve třetím vagonu. Hoboken se nachází asi 11 kilometrů od New Yorku. Příčina neštěstí zatím není jasná.