Adidas Stan Smith nyní v ekologičtější verzi

Ekologičtější adidas Stan Smith

Ekologičtější adidas Stan Smith Zdroj: adidas

adidas chce od roku 2024 využívat pouze recyklovaný polyester na výrobu svých produktů.
Ekologičtější adidas Stan Smith
adidas Stan Smith patří k nejikoničtějším modelům značky.
Tenisky byly původně pojmenovány podle Roberta Hailleta, francouzského tenisty. V roce 1978 je značka přejmenovala na Stan Smith.
Stan Smith byl americký tenista, aktivní mezi 60. a 80. lety.
5
Fotogalerie

V roce 1973 se zrodila legenda v podobě ikonických tenisek značky Adidas. I když je ale něco téměř dokonalé, evoluce je nezastavitelná. Značka Adidas s jarem přichází s teniskami Stan Smith, jejichž nový ekologický svršek z materiálu Primegreen obsahuje 50 procent recyklované příze. 

Jako drtivá většina značek, která se chce v této době udržet v přízni zákazníků, i Adidas se rozhodl udělat pár kroků, aby jeho produkty byly „zelenější“. Ne doslova barevně zelenější, protože to základní varianta ikonických Stan Smith tenisek už je, ale zelenější ve smyslu eko.

Ekologičtější adidas Stan SmithEkologičtější adidas Stan Smith | adidas

Značka Adidas se zavázala od roku 2024 využívat pouze recyklovaný polyester na výrobu svých produktů, a proto zásadně oživuje i zmíněné boty. Klasická silueta sice napohled neprošla žádnou změnou, má však nový svršek z materiálu Primegreen, který obsahuje 50 procent recyklovaného materiálu. Obsahuje přízi z recyklovaných příměsí a řadu vysoce výkonných materiálů, model je tak k mání ve stejné kvalitě a v ekologičtější verzi.

Zero waste, sustainability – to jsou pojmy, které stále častěji rezonují všude kolem nás. Adidas dokonce v budoucnu plánuje recyklovat i použité tenisky.

adidas Stan Smith patří k nejikoničtějším modelům značky.adidas Stan Smith patří k nejikoničtějším modelům značky. | adidas