Velikonoční recept: Valašská velikonoční pečeně
Jeden z receptů, který může zpříjemnit vaše velikonoční svátky.
Ingredience:
800 g vepřové pečeně
200 g uzeného masa
1 cibule
2 rajčata
1 paprika
2 dl vývaru z kostky
150 nastrouhaného eidamu
400 g uvařených brambor
olej
petrželka
sůl
pepř
Návod k přípravě:
Plátky vepřového masa naklepeme, opepříme, osolíme a opečeme na oleji.
Vyndáme, vložíme do zapékací misky.
Na zbylém oleji zpěníme pokrájenou cibuli, na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, pokrájená rajčata, papriku a petrželku. Podlijeme vývarem a ještě chvíli povaříme.
Směsí přelijeme maso v zapékací misce, pokryjeme plátky vařených brambor, posypeme sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Dobrou chuť!