CoinBank spustil v Česku první burzu kryptoměn

Zdroj: CoinBank

Na konci dubna tohoto roku spustila společnost MipSoftware první kryptoměnovou burzu CoinBank Trader v Česku. Jedná se tak o další produkt této společnosti, která od roku 2017 provozuje velmi úspěšnou kryptoměnovou směnárnu CoinBank. Svou oblibu si tato směnárna získala zejména díky široké nabídce kryptoměn, uživatelské přívětivosti, dosažitelnosti českého helpdesku a kvalitnímu technickému zázemí.

Zatímco směnárna zpřístupňuje stovky kryptoměn formou předem stanovené nákupní a prodejní ceny, obchodování na burze umožňuje tento trh tvořit formou vložených nákupních a prodejních objednávek. Platforma je tedy určena spíše zkušenějším investorům, kteří obchodují opakovaně v řádu statisíců korun. Avšak díky přívětivému uživatelskému prostředí se zde neztratí ani úplný začátečník.

Založení účtu je zcela zdarma. Vložení finančních prostředků trvá jen několik minut díky okamžitým bankovním platbám. Do limitu 25 000 Kč není nutné vložení kopií osobních dokladů a čekání na ověření účtu. Kryptoměny můžete mít nakoupeny do několika minut od založení účtu.

CoinBank

V čem se tedy liší obchodování na trhu oproti směnárně?

V první řadě směnárny pracují s tzv. spreadem, neboli rozdílem mezi nákupní a prodejní cenou. Směnárny zvětšují tento rozdíl o další procenta, která tvoří jejich zisk. Klient nemá možnost v daný okamžik nákupní či prodejní cenu ovlivnit.

Oproti tomu obchodování na burze umožňuje každému účastníku ovlivnit tvorbu ceny zadáním tzv. limitních pokynů. V případě obchodu klient realizuje nákup či prodej za uvedenou limitní nebo lepší cenu. Limitní pokyn může být realizován okamžitě anebo setrvávat na trhu i nějakou dobu, např. několik minut, hodin či dnů. Vhodným zadáním limitních pokynů tak lze realizovat obchody v cenách, které klient předpokládá nebo doufá, že by mohly nastat.

Seznam všech limitních nákupních a prodejních pokynů tvoří tzv. hloubku trhu, která poskytuje důležité informace, neboť z ní lze vyčíst poptávku a nabídku po dané kryptoměně na úrovni mnoha cenových hladin. Řada obchodníků se z této hloubky snaží predikovat následný cenový vývoj.

CoinBank

Další možností je zadání tzv. “market pokynu”  neboli pokynu za tržní cenu. Tento pokyn využije klient, který se rozhodl, že chce realizovat svoji transakci okamžitě. Daný obchod se na trhu realizuje tak, že se postupně uspokojí všechny čekající limitní pokyny do uvedeného objemu.

Kryptoměnová směnárna je tedy určena spíše tzv. hodlerům, neboli investorům, kteří se orientují na dlouhodobější investici. Tito klienti nechtějí ztrácet svůj volný čas každodenním sledování kurzů, analyzovat obchodní schémata či grafy. Burzovní obchodní platforma naopak přináší možnosti obchodování v kratší době. Cenové pohyby kryptoměn v podstatě každý den klesají a opět stoupají o mnoho procent. Zároveň jsou díky velkému zájmu vysoce likvidní. Vytváří tak ideální příležitost pro tzv. krátkodobé obchodování, kdy investor drží svoji pozici např. pouze několik minut, hodin či dnů.

Výhody CoinBank

Při srovnání CoinBank trhu se zahraniční konkurencí pak velkou roli hraje skutečnost, že má své bankovní účty v tuzemských bankách. Tím se vyhnete případné konverzi českých korun do eur či amerických dolarů. Obchodovat však můžete i v těchto měnách. Nespornou výhodou je skutečnost, že nemusíte zasílat zahraniční peněžní platby, které mohou mít celou řadu úskalí. Jejich realizace je obvykle pomalá a často zatížena vysokým bankovním poplatkem. Naopak díky existenci okamžitých plateb v tuzemském bankovním styku můžete na CoinBank účet vložit své prostředky téměř okamžitě a kdykoliv, např. i o víkendu. A ve světě kryptoměn hraje čas významnou roli. Často je nutné reagovat v nestandardní dobu a velmi rychle.

Řada klientů jistě ocení, že CoinBank Trader provozuje česká společnost, a tudíž veškerá komunikace probíhá v češtině. Provozovatel projektu klade vysoký důraz na kvalitní  emailovou i telefonickou podporu. Klient tak snadno a včas získá potřebné informace nebo vyřídí případnou reklamaci. Vyřizování reklamací na zahraničních trzích totiž často bývá až neřešitelnou situací, ostatně tyto trhy se k tomu přiznávají.

Český zájemce o kryptoměny dostává profesionálně zpracovanou platformu, která mu zpřístupňuje desítky nejžádanějších kryptoměn. Tým CoinBank aktualizuje tuto nabídku a promptně zařazuje nové žádané tituly. Obchodní poplatek, který je stanoven na jedno procento z objemu obchodu, se velmi rychle vrátí díky možnosti obchodování v české koruně. Klient má k dispozici e-mailovou a telefonickou podporu, a tak legislativně i jazykově zůstává v českém prostředí.

Projekt provozuje zkušený tým, jehož produkty se osvědčily a dosud fungují na poli obchodování s cennými papíry či v bankovním sektoru. Společnost je povinnou osobu dle tzv. AML zákona č. 253/2008 a podléhá tudíž dozoru státních orgánů.

Kombinace těchto faktorů činí tento projekt vynikající alternativu pro Vaše obchodování. Pokud tedy uvažujete o nákupu Bitcoinu, Etherea či dalších kryptoměn ve větším objemu, pak je pro Vás CoinBank Trader jasnou volbou.