ČSA rostou, do flotily přibyl nový letoun

ATR 72 aerolinek ČSA

ATR 72 aerolinek ČSA Zdroj: CSA

ČSA přestanou létat do Bratislavy.
ATR 72 ČSA na letišti v Praze
ČSA
Kampaň ČSA
čsa
7
Fotogalerie

Flotila Českých aerolinií se dneškem rozrostla o jeden letoun. Park českého dopravce rozšířil turbovrtulový stroj ATR 72 určený pro kratší evropské tratě. 

České aerolinie si stroj pronajaly na čtyři roky od dánského dopravce Jet Time. Do konce týdne bude přepsán z dánského do českého rejstříku a polepen do barev českého dopravce.

„Na první komerční let se vydá koncem týdne, uvidíme, zda to bude v pátek či o víkendu,“ uvedl mluvčí Daniel Šabík. Nejpravděpodobněji se nové letadlo vypraví na první cestu z Prahy do Itálie.

Letadlo bylo vyrobené v roce 2008 a podle Šabíka prošlo před vstupem do služeb ČSA kompletní generální opravou. Flotila ČSA se novou akvizicí rozrostla na 18 kusů, z toho je osm letadel vrtulových a deset proudových.

ČSA rozšiřují flotilu po dlouhých letech zmenšování. Reagují tak na zvýšenou poptávku a vyšší obsazenost letadel. Loni firma na vlastních linkách přepravila 2,26 milionu cestujících, meziročně o téměř 13 procent více. Zisk po zdanění oproti roku 2015 narostl o osm procent na 241 milionů korun.

ČSA od léta rovněž rozšíří nabídku letů. K novinkám patří například spoje do Malmö, Verony, Keflavíku, Aarhusu nebo Lisabonu.