Konec ještě před začátkem: linka ze Záhřebu do Prahy nebude

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CC BY 2.0: Paddy Patterson

Aerolinky Dalmatian oznámily ukončení provozu. Praha tak o letecké spojení s chorvatským Záhřebem přišla ještě dříve, než se na Letišti Václava Havla objevilo první letadlo s logem chorvatského dopravce.

„S velkou lítostí oznamujeme, že Dalmatian musely učinit rozhodnutí zastavit prodej letenek,“ uvedla společnost na svých internetových stránkách. Ukončení činnosti vysvětlila odchodem jednoho z investorů.

Nové chorvatské aerolinky měly zahájit provoz už 30. června na linkách ze Záhřebu do Stuttgartu, Říma, Hamburku a Curychu. Pražská linka se měla přidat o dva týdny později, aerolinky chtěly nabídnout pět zpátečních letů týdně.

Firma nepředpokládá, že by se jí v krátké době zbývající do ohlášeného zahájení provozu podařilo vyřešit současnou finanční tíseň. Dopravce proto cestujícím začal vracet peníze za již prodané letenky.

Nabídka leteckého spojení Česka s oblíbenou letní destinací se tak těsně před příchodem hlavního náporu turistů sníží. Během léta bude České aerolinie provozovat víkendovou linku do Splitu, v sezóně z Prahy do Dubrovníku, Puly a Splitu létají i SmartWings.