Lety do nikam. Chvíle ve vzduchu s přistáním na místě vzletu. V nabídce je mají i ČSA

Stroj Airbus A330 v úpravě Hello Kitty

Stroj Airbus A330 v úpravě Hello Kitty Zdroj: Wikimedia Commons

Stroj Airbus A330 v úpravě Hello Kitty
Stroj Airbus A330 v úpravě Hello Kitty
Stroj Airbus A330 v úpravě Hello Kitty
ATR 72 aerolinek ČSA
Letoun ATR 72 Českých aerolinií
7
Fotogalerie

Hladoví turisté v Tchaj-wanu dostávají novou možnost cestovatelského zážitku. Let, který skončí tam, kde začne. I cesta může být cíl. V Tchaj-wanu nabízejí luxus, společnost ČSA pracuje s levnější alternativou. 

Jedny z největších tchajwanských aerolinek Eva Air chystají na sobotu 8. srpna tříhodinový let z hlavního města Tchaj-peje do Tchaj-peje. 

„Mezinárodní cestovní ruch byl pozastaven na několik měsíců. Lidé ale cestovat a i létat chtějí, abychom jim splnili přání, přichystali jsme tento zážitek,“ píše se na webu společnosti Eva Air. Na téma upozornil web CNN.com

Tchaj-wan je od března v izolaci, cizinci mají z důvodu obav z šíření koronaviru až na výjimky zákaz vstupu do země. Nabídka tak míří hlavně na místní. 

Přepravce slibuje za dobrého počasí atraktivní výhledy na ostrov Guishan, panorama pobřeží Huadong a pohodlí a servis „populárního Hello Kitty Dream Jet“, což je model Airbus A330 v barvách aerolinek, navíc polepený kreslenou postavičkou Hello Kitty. 

Výjimečným zážitkem ve spojení s letem má být také catering a menu, které sestavil michelinskými hvězdami ověnčený kuchař Motokazu Nakamura. 

Cena letenky? V ekonomické třídě 180 dolarů (4000 korun), business class 214 dolarů (4700 korun). 

Česká varianta

V současné krizi, kdy světová poptávka po letecké dopravě spadla na polovinu, využívají volných kapacit k vyhlídkovým letů i další aerolinky. Například domácí České aerolinie během letních víkendů nabízejí okružní výlety z Prahy vrtulovým letounem ATR 72. Trasa vede kolem hradů Karlštejn, Křivoklát nebo Točník, přes vodní nádrž Slapy, zámek Konopiště nebo Sázavu a Ondřejov. Zatím poslední let proběhl v neděli 2. srpna. Aerolinky slibují, že vzhledem k velkému zájmu vypíší další termíny. Cena letenky byla dosud 1490 korun.

 

Sledujte provoz na Letišti Václava Havla v Praze